≫ 

Koliko košta putovanje od 1.000 evra? Mnogo, mnogo više, ali ipak postoji način da odete na Sejšele ili u Zanzibar

Sada se samo postavlja pitanje kako da od svoje prosečne plate (400 evra), uspete da uštedite i otisnete se u avanturu života

  • 4

U slučaju da ste običan smrtnik koji pokušava da predstojeću Novu godinu ili zimske dane provede na nekoj dalekoj destinaciji, za to zadovoljstvo moraćete da odvojite minimum 1.000 evra, u zavisnosti od toga koju turističku agenciju ste odabrali, koliko dana planirate da ostanete, kada putujete, i naravno od - lokacije!

Pored toga, iako su vam plaćeni avio-prevoz, takse, smeštaj i transferi, najčešće ćete biti zamoljeni da ipak doplatite minimum 50 evra za troškove izdavanja vize, pa još minimum toliko za putno osiguranje, fakultetske izlete, suvenire, šoping....

Agencija ispunjava želje i vodi vas na doček Nove godine!

U ponudi se mogu naći različite azijske, afričke, južnoameričke opcije, a među popularnijim u Srbiji poslednjih godina svakako su Kuba, Tajland, Maldivi i Sejšeli.

Za one koji se ipak opredele za safari Zanzibarom, potrebno je između 795 i 1.250 evra, a trajanje odmora može da iznosi sedam ili 12 dana.

Foto: two-oceans.co.za Foto: two-oceans.co.za

- Postoji i luksuzna verzija koja košta 3.210 evra, a ona uključuje transfer od aerodroma do hotela VIP vozilom, smeštaj u hotelima sa šest zvezdica i putovanje biznis klasom - otkriva turistički vodič u jednoj beogradskoj agenciji.

Za dve nedelje na Tajlandu, kako kaže, treba izdvojiti od 1.000 evra do 1.250 evra, na Burmi ili Kubi 1.500 evra, za Filipine 1.300 evra, dok će vas deset dana na Maldivima ili u Indoneziji stajati 1.200 evra.

Fidel Alehandro Kastro Ruz, kubanski revolucionar, bivši generalni sekretar Komunističke partije Kube, predsednik i premijer Kube, koga Kubanci zovu jednostavno Fidel, danas puni 90 godina. Foto: Tanjug/AP Fidel Alehandro Kastro Ruz, kubanski revolucionar, bivši generalni sekretar Komunističke partije Kube, predsednik i premijer Kube, koga Kubanci zovu jednostavno Fidel, danas puni 90 godina. Foto: Tanjug/AP

- To ipak nisu najskuplje varijante, za koje će vam biti potreban malo deblji džep. Na ceni su na primer Kenija, Mauricijus i Sejšeli, koji mogu da se uplate počev od 5.000 evra do 7.300 evra - objasnila je ona.

Sada se samo postavlja pitanje kako da od svoje prosečne plate (400 evra), uspete da uštedite i otisnete se u avanturu života.

Zato vam dajemo nekoliko predloga:

Foto: Wikipedia/Gary Foto: Wikipedia/Gary

1. Ostavite pušenje - Tako ćete moći da na mesečnom nivou sa strane stavite 50 evra što znači da već sledeće godine možete da budete na svojoj omiljenoj plaži.

2. Uplatite first minute opciju - Na ovaj način cenu putovanja možete da umanjite i do 50 odsto.

3. Gledajte last minute varijantu - Ovo putovanje, pored toga što je organizovano u poslednjem trenutku, može da bude jeftinije za 30 odsto.

4. Plaćajte u ratama - Agencije uglavnom dozvoljavaju uplatu aranžmana u više mesečnih rata, pa zato na vreme nađite svoje putovanje iz snova i krenite da ga pravovremeno otplaćujete.

5. Podignite kredit - Banke su specijalizovale ovu uslugu, tako da uvek možete da je potražite.

6. Odreknite se krpica i nepotrebnih troškova tokom godine - Iznenadićete se kojpom brzinom vaša kasica-prasica može da naraste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antirom

    24. novembar 2016 | 18:20

    Nemojte da jedete godinu dana i idete sigurno

  • Pazarac

    24. novembar 2016 | 18:22

    Mozda kod vas u beogradu je prosecna plata 400e,kod nas u Sandzaku je 200,250..

  • Crni

    24. novembar 2016 | 21:40

    Koih 400 evra koja matematika koji prosek 10% ljudi zaradjuje milione a 90% ima 15do 30 hiljada dinara..,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA