Deponija uništava Niš: Oko kontejnera nikle planine smeća, ovi delovi grada su najkritičniji

Iako pored novoizgrađene zgrade ima nekoliko kanti na uglu dve ulice, kako kažu meštani, ovo nije dovoljno za sav otpad pa se za nekoliko dana stvori mini deponija

  • 2

Smeće na uglu niških ulica Jugovićeve i Topličine ulice u blizini Pravnog fakulteta je, prema rečima stanovnika ovog dela grada, svakodnevica već mesecima. Od đubreta, dodaju, ne može ni da se prođe, iako iz “Mediane” kažu da skoro svakodnevno odvoze gomile sa ove lokacije.

PRASE 4 DANA BILO ZAROBLJENO U AUTU: Drama u Nišu, akcija spasavanja trajala 5 sati (FOTO)

Iako pored novoizgrađene zgrade ima nekoliko kanti na uglu dve ulice, kako kažu meštani, ovo nije dovoljno za sav otpad pa se za nekoliko dana stvori mini-deponija.

- Tu postoje neke “kao kante” koje se i ne vide od đubreta, očigledno to nije dovoljno – kaže jedan od komšija.

Iz “Mediane” su potvrdili da kod zgrade nema kontejnera iako je useljena pre skoro 7 meseci. Po Zakonu o planiranju, objašnjava direktor “Mediane” Bratislav Vučković, investitor koji gradi objekte dužan je da obezbedi posude za smeće.

IZBEGAVAJTE DA KUPUJETE MESO NA OVIM MESTIMA, jer postoji velika šansa da su to zaleđeni komadi (FOTO)

- Investitor tu nije obezbedio kontejnere i ta lokacija nam svakodnevno zadaje probleme, pošto su useljene zgrade ali bez odgovarajućih posuda za smeće. Skoro svakodnevno čistimo tu deponiju – izjavio je direktor “Mediane”.

On dodaje i da kamioni “smećari” teško prolaze tim delom grada zbog renoviranja ulica.

- Sada se radi ta ulica, otežano je kamionima da priđu. Inspekcija treba da reaguje – kaže Vučković.

U komunalnoj policiji kažu da svako pravno lice mora da ima rešenje o tipu, vrsti i lokaciji posude za smeće koje izdaje nadležna Uprava, i po tom rešenju odgovarajuću kantu.

Bio je moj princ dok se nismo smuvali: Onda je počeo pakao koji je trajao četiri meseca!

Proverićemo jesmo li do sada imali prijave, ako nismo reagovaćemo. Moramo da vidimo i koji su generatori smeća. Postojeće kante ne bi smele da stoje ispod prozora zgrade, a pošto je novi objekat trebalo bi da ima i smećaru – kaže komunalac Milan Đorđević.

Dozvolu za postavljanje kontejnera izdaje Uprava za komunalne delatnosti, ali odatle još nisu stigli odgovori na novinarska pitanja da li investitor ima rešenje o posudama za odlaganje smeća i da li je uopšte podneo zahtev za lokaciju za kontejnere.

(Telegraf.rs / juznevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    25. novembar 2016 | 14:03

    Investitor je deo predvidjen za kontejnere, pretvorio u lokal, i isti IZNAJMIO! TOliko.

  • Jjjjjjjjjjjjjj

    25. novembar 2016 | 13:08

    Dovezete jos koji kontener i bice sve ok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA