PRASE 4 DANA BILO ZAROBLJENO U AUTU: Drama u Nišu, akcija spasavanja trajala 5 sati (FOTO)

Uplašena i dehidrirala životinja se sada nalazi u veterinarskoj stanici, kaže Dušan Stojanović iz "Zoo planeta", posle čega je vode na imanje Udruženja u Kamenicu

  • 11

Policija, vatrogasci, Veterinarska inspekcija i "Zoo planet", udruženo su u Nišu izvukli prase iz automobila koji je danima bio parkiran u naselju Duvanište. Vlasnik se nije pojavio.

ROĐENA SI DA BI UMRLA: Ispovest štićenice Sigurne kuće koju je muž 15 godina zlostavljao

Uplašena i dehidrirala životinja se sada nalazi u veterinarskoj stanici, kaže Dušan Stojanović iz "Zoo planeta", posle čega je vode na imanje Udruženja u Kamenicu.

- Tužilaštvo je dalo odobrenje, pa su policajci i vatrogasci obili vozilo kako bismo spasili životinju. Akcija je trajala od 10 sati ujutru do 15 časova popodne – objašnjava Stojanović.

DA LI JE TO PRAVOSLAVNO? Domaćini počeli na SRPSKOJ SLAVI da služe ŠVEDSKI STO!

On dodaje da su vlasnika automobila paraćinskih tablica zvali telefonom, ali se on nije javljao niti se pojavio dok su izvlačili prase iz vozila.

Kako objašnjava Stojanović, držanjem životinje u automobilu, vlasnik je napravio više prekršaja.

U SUSRET VELIKOM BOŽIĆNOM POSTU: Ribarnice pune riba za svačiji džep, evo kako da prepoznate dobru!

- Ako vlasnik dođe po svinju čekaju ga prijave za neadekvatan transport i držanje kao i za zanemarivanje životinje – dodaje Stojanović.

Udruženju koje brine o životinjama neophodna je hrana za prase – žitarice, koncentrat za svinje, pa u "Zoo planetu" apeluju na građane koji su u mogućnosti da pomognu čuvanje ove životinje.

Autobusi još ne idu novim auto-putem: Nisu dobili dozvolu da voze od Ljiga do Preljine!

Iako do sada nisu imali prijave da vlasnici životinje čuvaju u automobilima, u Udruženju dodaju da su prošle godine građani prijavili jarca koji je nekoliko dana bio vezan za drvo u centru grada.

Takođe, česte su prijave zanemarenih konja u svim delovima grada. Podsetimo da je jula nasred ulice u naselju Palilula preminuo konj, koga su vlasnici ostavili da ugine.

(Telegraf.rs / juznevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA