SASTANAK KOJI JE MOGAO DA PROMENI SVET: Marina Abramovič otkrila detalje "dejta" sa Leonardom Koenom

Naša umetnica je u autorskom tekstu za magazin "Time" ispričala kako je provela veče sa nedavno preminulim muzičarem, i kakve je savete dobila od njega u trenutku kad je bila depresivna zbog brodoloma emotivne veze

  • 4

Oduvek sam volela muziku Leonarda Koena - napisala je na početku autorskog teksta za američki magazin "Time" jedna od najpoznatijih srpkinja, svetski priznata konceptualna umetnica Marina Abramović (69).

 

OVO JE NAŠA PRVA REKLAMA: Nastala je 1926. godine i nikad se neće ponoviti (VIDEO)

 

Ona je u svojoj kolumni, koja je objavljena 14. novembra prenela detalj iz svog života o kome nikada nije govorila, prenosi magazin "Glorija".

 

Reč je o sastanku i večeri sa slavnim kanadskim kantautorom Leonardom Koenom.

 

Sa njim se Marina srela, čini se, prew četiri ili pet godina, kada je Koen imao oko osamdeset (legendarni muzičar preminuo je nedavno, 7. novembra u 83. godini).

 

Čajkovski je svoj najlepši marš komponovao u čast srpske vojske, a razlog za to je PREDIVAN

 

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Darko Todorovic

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Darko Todorovic

 

Marina pre tog susreta nikada nije upoznala, čak ni sreča umetnika čije pesme, inače, jako voli da sluša, posebno u trenucima svoje depresije. I baš je u tom raspoloženju bila, kada se posle kraha višegodišnje veze požalila bliskim prijateljima, koji su, očigledno bliski prijatelji i slavnom muzičaru.

 

Preporučili su joj da izađe na večeru sa Koenom, jer je i on bio singl u tom momentu.

 

Našli su se u Los Anđelesu.

 

MARATONCI SU PREDVIDELI RASPAD STARE JUGE: Prava istina legendarnog srpskog filma, o kojoj mnogi ne pričaju

 

- Leonard je došao u moj hotel, i to neću nikad zaboraviti, stajao je i čekao tamo u lobiju u sivoj flanelskoj košulji, sivim pantalonama i sa šeširom na glavi. Rekao je onim svojim poznatim glasom 2hajdemo na večeru", i krenuli smo. Ne sećam se gde smo jeli ni št. Pričali smo, a sve oko nas kao da nije postojalo. Poslušala sam toliko njegovih pesama. A sada je on bio tu, u stvarnom životu, da spoji svoju bol sa mojom. To je činilo da se osećam manje usamljenom - piše umetnica.

 

Prema Marininom sećanju, Leonard Koen je bio blizu 80. godini, ali je bio neverovatno vitalan. Čak su i njegovi opisi depresija kroz koje je prolazio bili veoma živopisni.

 

NIKAD OTKRIVENA ISTINA: Kako je Dobrica Ćosić pokušao da izvrši samoubistvo

 

Prekrasni pogled na Los Anđeles. Foto: Instagram/westcoastrose

Prekrasni pogled na Los Anđeles. Foto: Instagram/westcoastrose

 

- Rekao mi je kako je pronašao nekog zen mastera u Los Anđelesu, starca od skoro sto godina, koji nikada u životu nije čuo za Leonarda Koena i njegovu muziku. Otišao je u njegov manastir i ostao tamo godinu dana. Kada se nakon tog iskustva vratio u svet, njegova depresija bila je žešća i jača. Zato se vratio u manastir, gde je ostao pet godina još.

 

Tako je ustajao u četiri ujutru, meditirao, čistio masterovu sobu, sve dok se jednog jutra nije probudio i shvatio da je depresija nestala.

 

REČ GODINE ZA 2016. JE POST-ISTINA: Prvi put je upotrebio Stiv Tešić i njeno značenje je ZABRINJAVAJUĆE

 

- Razgovarali smo četiri sata, mada je to moglo biti i 30 sekundi. Vreme je nestalo. Bila sam očarana. Otkrio mi je da je i po izlasku iz manastira nastavio da meditira u četiri ujutru, i verovatno mu je to davalo tu vitalnost i živahnost - piše, između ostalog, Marina Abramović.

 

"Takva živahnost ne može tek tako da ode zajedno sa telom. Leonard je otišao, ali njegov glas i energija biće ovde zauvek".

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA