≫ 

Srbija ima važnog čoveka u Trampovom timu! Zaboravili smo da je lobirao za nas pre 12 godina

Majkl Pens, političar i advokat, izabran je za 48. potpredsednika SAD

  • 10

U Kongresu u SAD, od 2004. godine obnovljen je rad Srpskog kokusa, sa ciljem da se problemi Srbije što bolje čuju u Americi. Ono što je posebno interesantno sa današnje perspektive za nas je to što je Majkl Pens, budući potpredsednik SAD, bio "srpski" član Kongresa.

MISTERIJA SRPSKIH LOBISTA U AMERICI: Evo ko u Kongresu SAD BRANI KOSOVO od Albanaca i ČUVA interese Srbije! (VIDEO)

Pensa je Donald Tramp izabrao za svog potpredsedničkog kanidata u trci za mesto predsednika SAD. Ako bismo gledali po Srpskom kokusu, politika SAD bi trebala da bude blaža prema nama upravo zbog budućeg američkog potpredsednika.

Poznato je da skoro svaka zemlja u Americi ima svoju grupu koja lobira za njihove interese, a Srbija je u red tih država ušla 2004. godine kada je Administrativni komitet Predstavničkog doma Kongresa SAD usvojio zahtev za uspostavljanje neformalne poslaničke grupe – Srpskog kokusa.

To znači da u američkom kongresu postoji neko ko će tumačiti probleme Srbije. Treba imati u vidu da u Srpskom kokusu nisu naši predstavnici u američkom Kongresu, to su američki predstavnici u američkom Kongresu, koji su, naravno, bliski administraciji ili svojoj stranci, i koji će, isto tako, vršiti uticaj na nas da neke stvari pokrenemo i da nam pomognu u tome.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Majkl Pens, političar i advokat, izabran je za 48. potpredsednika SAD, a od 2013. godine bio je guverner američke savezne države Indijane.

Pens je član Republikanske stranke. Bio je predstavnik iz 6. kongresnog okruga Indijane od 2001. do 2013., a bio je i na funkciji predsedavajućeg Republikanske konferencije Predstavničkog doma od 2009. do 2011. Po svom svetonazoru Pens je konzervativac i pristalica pokreta Čajanke.

Prema veb sajtu 538 Pens je najkonzervativniji potpredsednik u istoriji Amerike, a uzor mu je Dik Čejni, 46. potpredsednik Amerike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njujork Tajms je objavio da je Pens kontaktirao Trampa neposredno pred izbore i rekao mu da će morati da se snađe u narednih 48 sati jer on smatra da nije efektivna zamena za njega. Posle toga je Pens izjavio za CNN da je ""laž da je i u jednom trenutku želeo da odustane od svoje uloge i da je nominacija za potpredsednika najveća čast koju je ikada doživeo".

Kao guverner Pens je neuspešno pokušao da spreči dolazak Sirijskih izbeglica u Indijanu. U februaru 2016. godine federalni sud je doneo odluku da je Pensova zabrana sredstava za lokalne NGO organizacije za pomoć izbeglicama neustavna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. novembar 2016 | 18:10

    AMERI SU NASI VELIKI PRIJATELJI!!! PRI KRAJU 2 SVETSKOG RATA SU NAS ZESTOKO BOMBARDOVALI-POBILI NA HILJADE SRBA I SRUSILI SVE ONO STO NEMCI NISU. POSLE RATA SMO DOBIJALI TRUMANOVA JAJA,ZUTI SIR URNE I MLEKO U PRAGU!!!! 1999GODINE OPET BOMBE SA SLATKISIMA OD URANIJUMA !! E SAD CE NAM GOSPODIN PENS SLATI OLOVKE DA MU NAPISEMO ZELJE I OZNACIMO GDE SE NALAZI SRBIJA.!!!

  • Pera Kojot # 1

    25. novembar 2016 | 18:15

    Sve dok ne prestanu da nas krive za genocide I odgovornost za raspad bivse juge , nema od toga nista! Niko ne spominje da je pocelo sve od strane rvatskoj zengi i napada na vojni garnizon u vukovaru, a tek onda je jna uzvratila! To se po vama gospodo preko bare danas nazivaju terorizam , ali samo kad je u njihovom slucaju! Kad to priznaju I kazu ko je ustvari agresor 90 tih + Kosovo koje je bilo direktno dirigovano od strane njih! Kad se izvinu plate nam stetu u ljudstvu i ekonomije I krenu da govore da Srbi nisu krivci za pocetak rata u drzavi, e onda mozemo da razgovaramo! Dotle, sve je LAZ!

  • DONALD J TRUMP

    25. novembar 2016 | 16:53

    Po meni, jedan od retkih donekle dorih politicara. Ponasa se kao normalan covek, jedan od dokaza je to da je isao na glasanje na biciklu, sa suprugom....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA