EKSPLOZIJA UNIŠTILA STAN U SKOPLJU: Stanari u panici bežali na više spratove kako bi se spasili (VIDEO)

Stanari zgrade na bulevaru “Jane Sandanski” u Skoplju sinoć su se izbezumili od straha kada je oko 20.45 časova počeo da kulja dim i izbija vatra iz stana T.Z. na trećem spratu

  • 0

Ludačka sreća i brza intervencija vatrogasaca spasili su 72-godišnju T.Z. da živa ne izgori u svom stanu na bulevaru “Jane Sandanski” broj 109. u skopskom naselju Aerodrom.

Jaka eksplozija u Novom Sadu SRAVNILA SA ZEMLJOM pola kuće!

Stanari zgrade na bulevaru “Jane Sandanski” sinoć su se izbezumili od straha kada je oko 20.45 časova počeo da kulja dim i izbija vatra iz stana T.Z. na trećem spratu. Stanari na donjim spratovima odmah su izleteli napolje, ispred zgrade, ali oni koju su se nalazili iznad zapaljenog stana uspaničeno su počeli da traže spas. Pokušavali su da siđu stepenicama, ali nisu mogli zbog gustog dima, pa su uspaničeno počeli da beže na više spratove, zaboravljajući da su njihovi stanovi povezani sa vatrogasnim stepenicama sa spoljašnje strane zgrade. Oni koji su se toga setili, u dvorište su sišli sa njima.

U međuvremenu su stigli i vatrogasci koji su uspeli da obuzdaju vatrenu stihiju da se ne prenese dalje, ali spasa za stan povređene bake T.Z. nije bilo. On je potpuno izgoreo.

Istraga treba da utvrdi pravi razlog požara, a njene komšije kažu da je vatra izbila nakon eksplozije male plinske boce na kojoj je baka kuvala kafu.

- Žena je živela sama sa unukom. Znamo da u stanu nije imala struje jer je bila isključena zbog neplaćanja računa. Na šta se grejala - verovatno na neku plinsku grejalicu - kažu njene komšije.

Kada su lokalizovali požar, vatrogasci su posavetovali stanare zgrade da spoljašnje vatrgasne stepenice uvek održavaju čiste i dostupne jer su im one jedini spas u slučaju požara.

Baka je sa teškim opekotinama po nogama prebačena u bolnicu i nalazi se van životne opasnosti.

Pogledajte video:

(D.J.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA