DIREKTOR ZA PRIMER SVIMA U SRBIJI: Čistim pijacu, skupljam pomije (FOTO)

Ljubinko Andrić zasukao rukave jer mu gradska vlast ne dozvoljava da zaposli 14 higijeničara

  • 11

Direktor “Poleta”, javno-komunalnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, ovog vikenda je, u znak protesta, odlučio da zasuče rukave i sam očisti zelenu pijacu u centru Valjeva.

Protest u gradu zbog skraćenja radnog vremena posle ubistva navijača Zvezde

 Čistim pijacu, skupljam pomije - to su reči koje su juče odjekivale pijacom, a koje je izgovorio direktor “Poleta” Ljubinko Andrić.

Na taj način on je izrazio protest zbog toga što mu gradska vlast ne dozvoljava da zaposli 14 higijeničara.

Naočigled brojnih građana koji su došli po namirnice, Andrić je uzeo u ruke metlu i kantu za smeće i krenuo da skuplja otpad po pijaci.

- Na tri pijace trebaju mi najmanje četiri higijeničara, na kvantaškoj pijaci je jedan radnik stalno zaposlen i radi od 7 do 19 časova, a na robnoj pijaci isto. Jedan od higijeničara ne radi jer ima smrtni slučaj u porodici. Na ovoj pijaci da bi održali red trebaju dva higijeničara. Pošto nema nikog drugog, ja sam prihvatio da budem higijeničar i da pokažem da to nije ništa nečasno – rekao je Andrić.

Foto: Promo Foto: Promo

Raskrsnica na kojoj je 3.000 srpskih vozača prošlo na crveno (FOTO)

Nakon što je preko omladinske zadruga zaposluo 14 higijeničara iz lokalne vlasti mu je stigao dopis, sa upozorenjem da, po zakonu, može da na određeno vreme zaposli samo 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih, što u ovom slučaju znači samo tri higijeničara.

Foto: Promo Foto: Promo

- Od postojećih zaposlenih u “Poletu” niko neće da radi te poslove jer imaju fakultet, a među njima je i nekoliko bivših direktora ovog JKP.

- U kancelarijama imam šest ljudi viška. Ponudio sam im mesta čuvara, naplatača ili higijeničara, ali zamislite, svi hoće da rade samo sa kasom firme. E, pa ne može – ljut je Andrić koji najavljuje da će do Nove godine morati on da radi i posao higijeničara, ali i da će od 1. januara ponovo zaposliti ljude, “jer će poslovati sa suficitom”.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA