≫ 

IGRA SE PODIŽE NA VIŠI NIVO: Rusi će koristiti KLONIRANE PSE u akcijama

Psi su belgijski malinoi, rasa ovčara, i klonirani su od ćelija najcenjenijih pasa tragača u Južnoj Koreji

  • 3

Policija i bezbednosne snage Rusije spremni su za testiranje kloniranih pasa stvorenih u laboratorijama Južne Koreje, koji služe za pronalaženje eksploziva i droge.

"MAG" IZ GRADSKE VLASTI SANKT PETERBURGA: Priložio lažnu fotografiju kao dokaz da je završio rekonstrukciju puta (FOTO)

Kloniranje tri psa belgijskog malinoa, izvršio je doktor Huang Vu Suk i njegov tim iz SOOAM fondacije za biotehnološko istraživanje u Južnoj Koreji, jedne od vodećih laboratorija za genetski proizvdene pse. Psi su stigli u Jakutsk, glavni grad Republike Jakutije u Sibiru.

Psi su belgijski malinoi, rasa ovčara, i klonirani su od ćelija najcenjenijih pasa tragača u Južnoj Koreji. Naučnici tvrde da su genetski duplikati nasledili jedinstvene sposobnosti odraslih pasa, a štenci će uskoro biti doneti Ruskoj vojnoj istorijskoj zajednici koja radi sa policijom.

- U pitanju su tri mužjaka: Tom, Mark i Džek, i svi imaju godinu dana. Osećaju se dobro nakon puta i već ih je veterinar pregledao. Imaju dobar apetit i igraju se sve vreme - rekao je Valerij Čugunov iz te zajednice.

On je dodao da se psi još nisu adaptirali na hladno vreme, jer su temperature u Jakutsku trenutno minus 30 stepeni Celzijusovih.

- Kada smo ih pustili da šetaju, odmah su se vratili unutra. Ali mislim da će se navići na (rusku) hladnoću - rekao je on.

Foto - Ilustracija: Wikipedia/Pleple2000 Foto - Ilustracija: Wikipedia/Pleple2000

Organizacija će zadržati jednog psa za traganje za po “arheološkim nalazištima i starim vojnim grobnicama“, kako kaže Čugunov i dodaje da će preostala dva psa biti poslata policiji Jakutije.

On navodi da su novi psi jači i mišićaviji od pasa koji su začeti prirodnim putem.

Psi svakako moraju i da se adaptiraju na ruske komande, s obzirom na to da trenutno razumeju samo pokrete.

SOOAM fondacija za biotehnološko istraživanje je “fokusirana na naprednu biotehnologiju za industrijske i biomedicinske zahteve, koristeći kloniranje i pluripotentne matične ćelije u kombinaciji sa transgenetskom tehnologijom.“

Jedna od aktivnosti kompanije je i kloniranje pasa, a kroz njihovu laboratoriju je prošlo oko 500 malih pasa, od 2005. godine.

Nisu svi ovi psi kućni ljubimci, već se prave kao pomoć vojsci i policiji Južne Koreje, SAD i Kine, a ima ih i u Južnoj Africi.

(Telegraf.rs / Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    30. novembar 2016 | 09:03

    Pandorina kutija je davno otvorena. Mali korak nas deli od zloupotrebe. A, onda, zna se.

  • Doberman

    30. novembar 2016 | 08:51

    napravili malinoa od 50kg? to vise nije malino.

  • branko

    2. decembar 2016 | 01:21

    prva greska u ljudskoj vrsti je kad smo poceli da se igramo Boga, nista se ovo meni ne dopada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA