≫ 

Deca obolela od raka i retkih bolesti dobila donaciju

Zahvaljujući donaciji oboleloj deci biće ukazana podrška kakva im je potrebna

  • 0

Deca koja su obolela od raka i retkih bolesti ovoga decembra dobila su donaciju u iznosu od 1. 200. 000 dinara, zahvaljujući kojoj će besplatna linija psihosocijalne pomoći – Help Lajn nastaviti da pruža podršku obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama i tokom 2017. godine.

U SRBIJI 450.000 OBOLELIH OD RETKIH BOLESTI: Ovo su PROBLEMI sa kojima se BORE svaki dan!

Takođe, zaposleni u kompaniji su ličnim prilozima i aktivnostima prikupili dodatnih 2 150 000 dinara koje su donirali Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti “Zvončica” namenjenih funkcionisanju prve Roditeljske kuće u Srbiji.

– Ovom prilikom želim da se zahvalim predstavnicima Boston Scientific čija donacija nam omogućava dalji nastavak rada besplatne linije što je za nas kao udruženje, a pre svega za obolele i članove njihovih porodica veoma značajno. Help lajn čini tim sastavljen od psihologa, socijalnog radnika i advokata koji svakodnevno pružaju besplatnu podršku svakome ko se javi - rekla je predsednica organizacije NORBS Marija Joldić.

Za gotovo godinu dana rada besplatnu liniju Help lajna koristilo je više od 1100 obolelih kao i članovi njihove porodice.

Foto: Promo Foto: Promo

– Najviše poziva bilo je u vezi sa ostvarivanjem prava iz zdravstvene i socijalne zaštite. Iz oblasti zdravstvene zaštite najveći broj pitanja ticao se obezbeđivanja inovativnih i lekova za retke bolesti, zatim medicinskih pomagala, pomoći oko procedure za dijagnostiku i lečenje u inostranstvu, ali i u vezi sa informisanjem obolelih o retkim bolestima- objašnjava socijani radnik Andrea Nenadić.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Miloš je bio zdrav dečak i odličan đak, dok se nije požalio na bol u kostima. Od tada on s roditeljima prolazi kroz pakao

Donacija koja je namenjena Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti “Zvončica” namenjena je za pomoć pri funkcionisanju prve Roditeljske kuće u Srbiji pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “dr Vukan Čupić” u Beogradu u kojem se leči oko 70 posto dece obolele od raka i drugih retkih bolesti iz Srbije i zemalja u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA