POSLEDNJA PORUKA BUDI JEZU: Profil devojčice (7) koja je objavljivala potresne poruke iz Alepa, nestao sa Tvitera! (FOTO) (VIDEO)

Poslednja poruka sa profila sluti na najgore...

  • 4

Bana Alabed, sedmogodišnja devojčica iz Sirije, koja je zaokupila pažnju javnosti svojim potresnim objavama na Tviteru o bombardovanju Alepa, u nedelju je odjednom nestala sa društvenih mreža.

BOMBARDOVANJE UŽIVO: Devojčica (7) prenosila putem interneta kako izgleda raketni napad (VIDEO)

Poslednja poruka koju je objavila na Tviteru (na profilu koji deli sa svojom majkom) glasila je: "Sigurne smo da će nas vojska sada zarobiti. Videćemo se nekog drugog dana, dragi svete. Zbogom". Njihov profil na Tviteru ubrzo je obrisan, a niko ne zna zašto.

Bana, koja je imala preko 100.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži, i ranije je objavljivala potresne poruke iz Alepa. "Od danas više nemamo kuću, bombardovana je. Videla sam smrt i skoro sam poginula", napisala je 28. novembra. Istog je dana zamolila ljude da mole za sirijski narod: "Pod teškim smo bombardovanjem. Nalazim se između života i smrti, molim vas da se nastavite moliti za nas".

Ali i posle toga njihov profil je ostao aktiviran sve do nedelje.

Banina majka je inače ovaj profil napravila za svoju ćerku krajem septembra kako bi sa svetom mogle da podele svoj život u Alepu u periodu dok je sirijska vojska izvodila veliku ofanzivu kako bi osvojila Alepo.

Većina dosadašnjih tvitova bili su zapravo videi gde su se čule bombe i gde su Bana i njena majka imale priliku da pričaju i prenesu svoje utiske i zatraže pomoć. Oni su živeli u istočnom delu grada koji su kontrolisali pobunjenici, a koji je zatim zasut bombama od strane sirijske vojske i ruske avijacije.

(Telegraf.rs/ Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    5. decembar 2016 | 15:14

    Meni ovo apsolutno deluje kao zloupotreba deteta za američku prljavu propagandu.Ja glup nisam..ako je rat,ako je sve u ruševinama,pod bombama..srušena im kuća ali im ruter za internet zajedno sa el energijom ostao netaknut pa se ona vratila do ruševine kuće da ostavi tvit? Čak ni telefonom ne bi mogla ako je rat i sve izbombardovano,sigurno su srušeni i repetitori,el centrale...Prema tome ovo je sramota kako zloupotrebljavaju neko dete za propagandu!!! FUJ!!!! Alepo je nešto slično kao Grozni u ono vreme.

  • Profa

    5. decembar 2016 | 14:40

    Jos jedan profil iz fabrike lazi zapadnjaka. Previse dobri crtezi i savrsen engleski. Kakvo foliranje...

  • Veljko

    5. decembar 2016 | 19:28

    Dakle, Gebelsi su zaključili da im niko živi ne veruje pa su tobožnju devoojčicu "ubili". Možeš misliti: 7 godina,u Alepu bez struje tvituje (hajde da su rekli da se oglašava na Facebooku, pa i nekako) i to joošš na perfektnom engleskom! Dete na Tviteru,svašta!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA