Informacija koja je potresla Srbiju: OVO JE PRAVA ISTINA O KAŽNJAVANJU ZA NEDOLAZAK NA ZAKAZAN PREGLED

Liste pacijenata ubuduće će biti redovno ažurirane, pa neće moći da se dogodi da pacijenti budu neodgovorni

  • 17

U pojedinim srpskim domovima zdravlja doktori od 1. decembra rade po novim pravilima. To, između ostalog, podrazumeva da će za svakog pacijenta morati da odvoje 10 minuta, a u roku od sat vremena moraće da prime njih šestoro.

OD NOVE GODINE STROGA PRAVILA: Ko ne dođe na zakazani pregled, čeka ga BRUTALNA KAZNA!

Meho Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, osvrnuo se na ove navode, istakavši da to nije tačno, ali da će ogranićenja ipak postojati.

- Pregled kod lekara opšte prakse trajaće 15 minuta, a kod specijaliste 30 minuta, na sreću pacijenata - precizirao je državni sekretar za Pink, rekavši da je bio problem umrežiti domove zdravlja i sve lekare u Srbiji.

Dodao je da će lečenje hroničnih pacijenata biti znatno olakšano jer ubuduće neće morati stalno da čekaju u redu za recept za svoj lek.

- Napravićemo elektronsku evidenciju hroničnih pacijenata, po kojoj će se tačno znati kad je pacijentu potreban novi lek i do kad mu traje jedna kutija. Doktor će potom elektronski obavestiti apoteku, tako da pacijent samo ode po svoj lek - zaključio je Mahmutović.

Liste pacijenata ubuduće će biti redovno ažurirane, pa neće moći da se dogodi da pacijenti budu neodgovorni ili, na primer, dva puta zakažu pregled, a uopšte se na njemu ne pojave.

- Uvešćemo integrisani zadravstveni sistem, sve će lakše i bolje funkcionisati, u svakom trenutku imaćemo tačnu evidenciju gde je i ko pregledan. Uvešće se i SMS poruke, kojima će se pacijenti opominjati za pregled. Za sada ne postoje direktne sankcije za one pacijente koji zakažu pregled, a na njemu se ne pojave, ali ćemo sve učiniti da se to ne ponavlja - naveo je Mahmutović.

Podsetio je da od skoro postoji kol-centar za celu Srbiju, putem kojeg može da se zakaže pregled.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina boli...

    6. decembar 2016 | 11:21

    A sta cemo sa neodgovornim doktorima? Zakazao sam na koznom u Krusevcu, pojavio sam se u zakazano vreme, cekao oko sat vremena da bi napokon izasla sestra da me obavesti kako je doktorka promenila smenu i da dodjem drugi dan, s tim sto cu morati ponovo da zakazem pregled kod mog izabranog lekara koji ce mi zakazati na kozno. Da napomenem da sam na zakazani termin cekao mesec dana.

  • Iju

    6. decembar 2016 | 10:51

    Kakav li ce to pregled da bude,za 1sat 6 pacijenta,poslednji put kad sam bila kod lekara zadrzala sam se vise od 20 min radjen mi je ekg,tezina,naglo sam pocela da mrsavim,dok je doktorka napisala upute,i da ne nabrajam,tako da nas ocigledno teraju da idemo kod privatnika!!!!!!!!

  • Johan

    6. decembar 2016 | 11:13

    Kada mi neko preti onda sam najgori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA