HRVATA ZAMALO UBIO NJEGOV PAS, KIDAO MU KOŽU 15 MINUTA: Kada je stigao u bolnicu, i lekari su se zgrozili (FOTO)

Iako se sve desilo 1999. posledice su i dalje stravične

  • 22

Svoju tragičnu priču za Provjereno Nove TV ispričao je Josip iz Slatine kojeg je umalo ubio njegov sopstveni pas.

VINKOVCI U ŠOKU: Pas izgrizao devojčicu (10) po licu

Godinama nakon, sve ga podseća na taj događaj iz 1999. Pas mu je izgrizao vilicu i vrat, a zbog svega su mu zubi u lošem stanju, slabo vidi na jedno oko, slabo čuje, ušna školjka na levoj strani gotovo da i ne postoji. Zbog presađivanja kože s noge na lice i noga mu je u lošem stanju.

- Napao me je iz čista mira. Kidao je sve sa mene, ne znam koliko je to dugo trajalo! 15 minuta možda. Otrgnuo sam se i pobegao sam u kuću. Kada me hitna u Slatini videla i doktori su se zgrozili! Čudili su se kako sam preživeo. Sami doktori kažu da me je malo niže uhvatio, ne bih stigao do bolnice, ma ni do hitne - govori danas 24- godišnji Josip.

Pas je bio rase pit bul terijera, nakon čega je nad psom izvršena eutanazija.

Prema podacima veterinarske uprave, opasnih pasa poput Josipovog koji su skloni agresiji, u Hrvatskoj je oko 1700. To su samo oni o kojima postoje podaci, dok je broj neregistrovanih puno veći. Upravo zbog njih u Hrvatskoj je donet i Pravilnik o opasnim psima.

- Ti psi, koji se i danas ne nalaze u evidenciji ni kod nas niti igde drugde, u početku su se koristili za borbe. U 90 posto slučajeva su ti vlasnici bili iz kriminalnog miljea. Vlasnik koji ima takav dosije više ne može imati takvog psa - grekao je Mladen Ercegović iz Kinološkog saveza Hrvatske.

Uzgajivači američkih stafordskih terijera, ali i Kinološki savez tvrde da svaki pas može biti dobar pas, jer sve zavisi od uzgoja, dresure i socijalizacije psa.

Josip je samo jedan od najdrastičnijih primera žrtava ugriza pasa, kojih je samo prošle godine bilo više od 4000 u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    8. decembar 2016 | 16:54

    Pa i covek je dresiran i socijalizovan, pa napravi masakr.

  • Dag

    8. decembar 2016 | 20:40

    "Iako smo Srbi - budimo ljudi"... (Patrijarh Pavle)... (Nema smisla, radovati se tudjoj - nesreci.)...

  • Hulk

    8. decembar 2016 | 17:29

    Jasenovac,samo o tome mislim kad se spomene neka Hrvatska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA