Pala konačna odluka o časovima fizičkog: Zabranjuje se ono što nas nervira godinama

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, juče se vodila žustra rasprva

  • 16

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, najavila je juče na sastanku za okruglim stolom na temu "Fizičko vaspitanje u novom nastavnom planu za osnovnu školu" , da će izdavanje fiskulturnih sala do 21 sat biti zabranjeno.

Informatika posvađala nastavnike fizičkog i ministarstvo

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu juče se vodila žustra rasprva.

U medijima se pojavila vest da će dva časa fizičkog vaspitanja ostati obavezna u nedeljnom rasporedu, a izabrani sport, poznat i kao treći čas fizičkog vaspitanja, da će biti ukinut.

Dok se za okruglim stolom vodila diskusija na ovu temu, Vesna Nedeljković je izjavila da će izdavanje fiskulturnih sala u buduće biti zabranjeno do 21 sat i da će one služiti samo u svrhu školskih aktivnosti.

Informatika definitivno obavezan predmet, izabrani sport opterećuje učenike! Nema više dileme za narednu školsku godinu

Zbog iznajmljivanja sala, profesori nisu u mogućnosti da održe nastavu pa se deca često smrzavaju napolju.

- Zdravlje dece nam je na prvom mestu i uradićemo sve kako bismo rešili taj problem - rekla je Vesna Nedeljković.

Plan je da radnim danima termini budu rezervisani samo za školarce koji će moći besplatno da treniraju i ti termini biće pod ingerencijom grada.

Cilj je da se omogući da se što više mladih bavi sportom.

- Svesni smo da škole imaju ogromnu zaradu od izdavanja fiskulturnih sala ali zbog dobrobiti naše dece, mi ćemo to morati da ukinemo - rekao je Miloš Blagojević, savetnik ministra.

(K. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidik

    9. decembar 2016 | 16:15

    Apsolutno sam za to da se onemoguce bilo kakve manipulacije, ali ljudi moji, sport tj. Cas fizicke kulture i vaspitanja treba da bude predmet broj 1 u svim skolama. Pa samo sport pokrece organizam, poboljasava sve segmente i doprinosi boljitku funkcionisanja organizma. Pogledajte decu, puse, piju, nemaju snage da potrce, krivi, gojazni, celuliti jos u osnovnim skolama. Razmislja li iko o tome? Svaka skola treba da ima u ponudi nekoliko sportova, da se.organizuju sportska takmicenja, da se razvija pobednicki duh. Svakoga dana fizicko a ne dva puta nedeljno. E Srbijo...

  • Veki

    9. decembar 2016 | 14:50

    Da ne pune decu kojekakvim glupostima. Samo ih trpaju sa gradjanskim, veronaukom, čuvari prirode.. Ne mogu da stignu ni redovno gradivo, samo popunjavaju fondove časova. I ovako su nam deca preoptetećena.

  • Dejan

    9. decembar 2016 | 14:45

    Još jedna odluka kojom će se naneti više štete nego koristi za tu istu decu, kojoj navodno žele dobro. Jsa sam trener karatea, plaćam salu već 24 godine u istoj školi, bavim se vaspitavanjem mi obukom te dece. I šta sad, termini su od pola sedam uveče i sve do 10h. Znači plaćam redovno, ima korist škola i treniram decu koja vole taj sport i posverćujem njima više vremena nego što to rade nastavnici po školama, koji im samo bace loptu i da što pre prođe čas. Donose neke odluke a nemaju pravu sliku na terenu. I mi ćemo besplatno voditi karate sport u školama, a neka nam opština da mesečnu platu, tako će jeftinije proći, a škola neće dobiti ništa. Šta sad, to je cilj. Ovo je samo da se kaže da kao nešto rade, menjaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA