• 20

SRBIJA PRODAJE 10 BANJA: Privatizacija kreće od januara!

Najkasnije do 9. januara moraju da se okončaju svi sudski postupci koji se vode zbog vlasništva nad banjama, posle čega će se tražiti novi vlasnici

  • 20

Vlada Srbije dala je rok Državnom pravobranilaštvu, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da najkasnije do 9. januara okončaju sve sudaske postupke koji se vode zbog vlasništva nad banjama. Tek kada se se budu rešili imovinsko-pravni odnosi, započeće proces privatizacijee lečilišta.

Koje sve bolesti leče banje u Srbiji: Ovo je ceo spisak, dobro pogledajte!

Prema pisanju Novosti koje se pozivaju na saznanja u Ministarstvu privrede u pitanju je 10 srpskih banja koje bi odmah posle Nove godine trabalo da krenu u potragu za novim gazdom.

Fond za penzijsko i invaldisko osiguranje nema kapacitet da sam upravlja rehabilitacionim centrima a da bi u Srbiji nastavio da se razvija banjski turizam, neophodna je pomoć države, naglašavaju u PIO Fondu.

NAJVEĆE BOGATSTVO SRBIJE ZA KOJE NIKO NE ZNA: Da ovo stranci imaju, zarađivali bi ogromne pare

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U potpunosti podržavamo predlog Vlade da ovom imovinom ubuduće upravlja dežava, kako bi centti  za oporavak,  bili sikorišćeni u punom kapacitetu - kažu u Fondu i dodaju:

- Kada kažemo da Fond nema kapacitet, ne mislimo na kadrove, nego na činjenicu da su u našem vlaništvu samo zgrade, a da izvori mineralnih voda pripadaju državi, tako da bez nje ne možemo da učinimo ništa da bi ti rehabilitacioni centri nastavili da rade.

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir dimitrijević

    verovatno će radojica iz kruševca da kupi banje.pokupovao televizije po srbiji,pa procvetale.a banje mu ne bi bila loša investicija.mogao bi tada da uposli i pokojnu babu,a vi zdravstveni radnici trk po socijalni program i radnu knjižicu pa marš na ulicu.

  • Stanko

    A i zatrpaju te u rodjenu zemlju Srbiju pa naplate?

  • Peki

    Kume izgore ti kesa !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima