U Prokuplju se danas dogodila predivna stvar: Prvi put posle 30 godina, Hitnoj pomoći stiglo novo terensko vozilo

Opština Prokuplje je brdskoplaninsko područje i prostire se između Radana i Jastrebca, a do sada za 30 godina postojanja, Hitna pomoć često tokom zime nije bila u stanju da dođe do pacijenata, pa su nekada i vatrogasci priskakali u pomoć

  • 2

Hitna sužba u Prokuplju koja postoji u okviru Doma zdravlja i pokriva u prečniku 70 kilometara, prvi put od kako postoji ova služba, dobila je terensko-sanitetsko vozilo. Reč je o "dačiji duster" čiju kupovinu su finansirali Opština Prokuplje i Dom zdravlja.

POSLE VIŠE OD JEDNE DECENIJE OVAJ SRPSKI GRAD DOBIJA CRKVU: Oduševićete se kada saznate ko je gradi (FOTO)

- Jedan od zadataka lokalne samouprave jeste da se primarna zdravstvena zaštita pruži svim stanovnicima prokupačke opštine, bez obzira gde oni žive i rade. Kupovinom ovog sanitetskog vozila zdravstveni radnici sada mogu da pruže pomoć, zbrinu povređene i bolesne i u najudalјenijim selima gde žive staračka domaćinstva- izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Ilija je bio najbolji student veterine u Srbiji, i iako je mogao, odlučio je da ne napusti svoju zemlju (FOTO)

Opština Prokuplje je brdskoplaninsko područje i prostire se između Radana i Jastrebca, a do sada za 30 godina postojanja, Hitna pomoć često tokom zime nije bila u stanju da dođe do pacijenata, pa su nekada i vatrogasci priskakali u pomoć.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA