• 2

U Prokuplju se danas dogodila predivna stvar: Prvi put posle 30 godina, Hitnoj pomoći stiglo novo terensko vozilo

Opština Prokuplje je brdskoplaninsko područje i prostire se između Radana i Jastrebca, a do sada za 30 godina postojanja, Hitna pomoć često tokom zime nije bila u stanju da dođe do pacijenata, pa su nekada i vatrogasci priskakali u pomoć

  • 2

Hitna sužba u Prokuplju koja postoji u okviru Doma zdravlja i pokriva u prečniku 70 kilometara, prvi put od kako postoji ova služba, dobila je terensko-sanitetsko vozilo. Reč je o "dačiji duster" čiju kupovinu su finansirali Opština Prokuplje i Dom zdravlja.

POSLE VIŠE OD JEDNE DECENIJE OVAJ SRPSKI GRAD DOBIJA CRKVU: Oduševićete se kada saznate ko je gradi (FOTO)

- Jedan od zadataka lokalne samouprave jeste da se primarna zdravstvena zaštita pruži svim stanovnicima prokupačke opštine, bez obzira gde oni žive i rade. Kupovinom ovog sanitetskog vozila zdravstveni radnici sada mogu da pruže pomoć, zbrinu povređene i bolesne i u najudalјenijim selima gde žive staračka domaćinstva- izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Ilija je bio najbolji student veterine u Srbiji, i iako je mogao, odlučio je da ne napusti svoju zemlju (FOTO)

Opština Prokuplje je brdskoplaninsko područje i prostire se između Radana i Jastrebca, a do sada za 30 godina postojanja, Hitna pomoć često tokom zime nije bila u stanju da dođe do pacijenata, pa su nekada i vatrogasci priskakali u pomoć.

(B.R.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima