≫ 

Kada vidite kakvo naoružanje stiže u Srbiju, odlepićete: Bićemo vojna sila kojoj će zavideti pola sveta!

Vojska Srbije će pored "migova" dobiti i 30 borbenih vozila "hamer", vrednih najmanje tri miliona dolara

Migovi iz Rusije bi trebalo da stignu 1. marta naredne godine u Srbiju. To je juče premijer Aleksandar Vučić ugovorio sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.

SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA KOJA ĆE DA GRMI: U našu zemlju iz Rusije stiže VRHUNSKO naoružanje

Premijer će otputovati 21. decembra u Moskvu i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potpisati ugovor o isporuci šest aviona "mig 29".

– Pregovori o jačanju odbrambene sposobnosti Srbije i tehničkom opremanju njene vojske traju više od godiu dana, i završeni su uspešno. Sa šest novih letelica, uz dva helihoptera koja smo već kupili, naša zemlja će postati respektabilan faktor – rekao je izvor, prenosi list "Alo".

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Igor Salinger Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Igor Salinger

SRELI SE HRVAT, SLOVENAC I SRBIN: Nije vic, njih trojica su uspeli da se okupe posle 30 godina od izlaska iz JNA (FOTO) (VIDEO)

Od Amera stiže 30 "hamera"

Vojska Srbije  će  uskoro dobiti 30 borbenih vozila "hemer", vrednih najmanje tri miliona dolara. Borna kola čuvene marke "HMMWY" (poznatije kao "hamvi"), našim oružanim snagama stići će kao donacija SAD. U toku su završni razgovori o detaljima poklona,  a polovina vozila već čeka prijem u vojsci Srbije.

(Telegraf.rs / Alo! / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    13. decembar 2016 | 08:43

    Naoružavaju nas I Rusi I Amerikanci, a takodje I naše susede, pripremaju nas za novo krvoproliće, što nebi trebalo ni malo da nas raduje, mi na Balkanu smo najmirniji kad nemamo oružje, a umesto oružja, bilo bi bolje da dobijemo neka savremene mašine I tehnologiju za proizvodnju u civilnom sektoru, ili fabrike, da nam omladina ne odlazi van zemlje, oružje nam neće pomoći da zadržimo stručni kadar u zemlju, ako ovi naši vlastodršci vide išta svojim očima, za 10-20 godina nam neće oružje u opšte biti potrebno jer ga neće imati ko da koristi.

  • Marko

    13. decembar 2016 | 08:52

    Sa prosecnom platom profesinalnog vojnika od 230 eur, podoficira od 350 eur, oficira od 450 eur i generala sa sve platom i clanstvom u raznim upravnim odborima od minimalno 2500 eur smo prava sila...Pilot MIG-29 u cinu majora ima 700 eur a to manje nego jedan prosecan upravni odbor od samo 57 generala VS koliko ih trenutno ima.Verovatno ce neko od tih generala predloziti da se na te migove 29 ugradi trimer za kosenje trave posto je to trenutno nasim velikim vojskovodjama najbitnije... od pocetka 2016. godine se skinulo tj.napustilo VS preko 1500 pripadnika.Tuga i jad sta su uradili od VS ! Malo pogledajte sta imaju zemlje u okruzenju pa onds razmislite kakva to sila postajemo ako i dobijemo 6 starih i prevazidjenih migova(ne dobijamo 2M..vec starudije) !

  • Rade

    13. decembar 2016 | 10:21

    Ovo ti je isto kao ja da dignem kredit za polovan ferari a nemam pare za gorivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA