• 5

DOBILA 81 DINAR ODŠTETE ZA UJED PSA: Raskrvario devojčici rame, stigla joj sramna suma

- Pitam nadležne u osiguranju koliko deca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu? - kaže baka Biljana

  • 5

Anastasiju Milojković (11), učenicu petog razreda OŠ "Radoje Domanović" iz Paraćina ujeo je pas pri povratku iz škole i tom prilikom joj pocepao jaknu i raskrvario rame, zbog čega je na ime odštete dobila 81 dinar osiguravajuće kuće.

UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U ŠAPCU: Pas izujedao decu, naneo im povrede po licu i nogama

Devojčica je na sreću dobro, ako se izuzme stres koji je doživela, ali je rešenje  koje je dobila, kako kaže njena baka Biljana Marković, bruka i sramota.

- Sve se desilo 21. novembra. Anastasija je tek izašla iz školskog dvorišta i sagla se da zaveže pertlu, kada ju je napao nepoznati pas.

- Imala je na sreću jaknu koju je pas pocepao i pored toga u rame joj zario zube. Odvezli smo je u Hitnu pomoć, pa posle u Zavod za javno zdravlje u Ćupriji.

- Roditelji su sve prijavili školi gde đaci imaju uredno plaćeno osiguranje, škola je predala dokumentaciju i pogledajte koju je naknadu moja unuka dobila - priča devojčicina baka za Večernje novosti.

U rešenju koje je stiglo na kućnu adresu, između ostalog piše da je dat nalog da se isplati iznos od 81 dinara, a da je na osnovu dostavljene medicinske dokumentacije zaključeno da ne postoje trajne posledice prijavljene povrede.

- Bolje da su nas odbili, manje bismo se ljutili, nego što su nam dali ovako sramni iznos. Ovo je veliko poniženje od kuće sa kojom škola ima ugovor, a roditelji početkom svake godine to plaćaju.

- Pitam nadležne u osiguranju koliko deca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu? - kaže baka Biljana.

Foto-ilustracija: Profimedia, Telegraf

Foto-ilustracija: Profimedia, Telegraf

Direktorka škole Dragana Veljković, ističući da je i sama neprijatno iznenađena slučajem, tvrdi da sa tom osiguravajućom kućom imaju dobru saradnju.

- Savet roditelja na početku svake školske godine bira osiguravajuću kuću na tenderu. Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici.

- Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija - ističe Dragana Veljković i dodaje da na visinu naknade utiče težina povrede koju procenjuje lekar.

Za ovu školsku godinu, roditelji su platili osiguranje 300 dinara, a zahvaljujući toj osiguravajućoj kući, ističe direktorka, osigurani su i đaci čiji su roditelji toliko lošeg materijalnog stanja da nisu platili.

Do sada je bilo desetak povreda i sve su uredno isplaćene. Za uganuća ili prelome odšteta je bila od 5.000 do 6.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladeta

    Za prelom odšteta 6000. Pa da je i u € malo je. Doduše, mala je i premija, šta možeš da dobiješ za 300 dinara?

  • ХМ

    Дајте име осигуравајуће куће да знамо код кога да се не осигуравају људи.

  • Iju

    A da je kojim slucajem neko kuce udario da bi odbranio ovo dete dobio bi robiju,cuvajte lutalice a decu ko nam sisa...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima