≫ 

DOBILA 81 DINAR ODŠTETE ZA UJED PSA: Raskrvario devojčici rame, stigla joj sramna suma

- Pitam nadležne u osiguranju koliko deca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu? - kaže baka Biljana

  • 5

Anastasiju Milojković (11), učenicu petog razreda OŠ "Radoje Domanović" iz Paraćina ujeo je pas pri povratku iz škole i tom prilikom joj pocepao jaknu i raskrvario rame, zbog čega je na ime odštete dobila 81 dinar osiguravajuće kuće.

UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U ŠAPCU: Pas izujedao decu, naneo im povrede po licu i nogama

Devojčica je na sreću dobro, ako se izuzme stres koji je doživela, ali je rešenje  koje je dobila, kako kaže njena baka Biljana Marković, bruka i sramota.

- Sve se desilo 21. novembra. Anastasija je tek izašla iz školskog dvorišta i sagla se da zaveže pertlu, kada ju je napao nepoznati pas.

- Imala je na sreću jaknu koju je pas pocepao i pored toga u rame joj zario zube. Odvezli smo je u Hitnu pomoć, pa posle u Zavod za javno zdravlje u Ćupriji.

- Roditelji su sve prijavili školi gde đaci imaju uredno plaćeno osiguranje, škola je predala dokumentaciju i pogledajte koju je naknadu moja unuka dobila - priča devojčicina baka za Večernje novosti.

U rešenju koje je stiglo na kućnu adresu, između ostalog piše da je dat nalog da se isplati iznos od 81 dinara, a da je na osnovu dostavljene medicinske dokumentacije zaključeno da ne postoje trajne posledice prijavljene povrede.

- Bolje da su nas odbili, manje bismo se ljutili, nego što su nam dali ovako sramni iznos. Ovo je veliko poniženje od kuće sa kojom škola ima ugovor, a roditelji početkom svake godine to plaćaju.

- Pitam nadležne u osiguranju koliko deca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu? - kaže baka Biljana.

Foto-ilustracija: Profimedia, Telegraf Foto-ilustracija: Profimedia, Telegraf

Direktorka škole Dragana Veljković, ističući da je i sama neprijatno iznenađena slučajem, tvrdi da sa tom osiguravajućom kućom imaju dobru saradnju.

- Savet roditelja na početku svake školske godine bira osiguravajuću kuću na tenderu. Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici.

- Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija - ističe Dragana Veljković i dodaje da na visinu naknade utiče težina povrede koju procenjuje lekar.

Za ovu školsku godinu, roditelji su platili osiguranje 300 dinara, a zahvaljujući toj osiguravajućoj kući, ističe direktorka, osigurani su i đaci čiji su roditelji toliko lošeg materijalnog stanja da nisu platili.

Do sada je bilo desetak povreda i sve su uredno isplaćene. Za uganuća ili prelome odšteta je bila od 5.000 do 6.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ХМ

    13. decembar 2016 | 10:42

    Дајте име осигуравајуће куће да знамо код кога да се не осигуравају људи.

  • Iju

    13. decembar 2016 | 10:13

    A da je kojim slucajem neko kuce udario da bi odbranio ovo dete dobio bi robiju,cuvajte lutalice a decu ko nam sisa...

  • Nenad

    13. decembar 2016 | 10:10

    Pa treba li da je za ceo zivot unakazi??? Strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA