Leskovčanin našao kupca za auto koji je nasledio od dede, pa saznao da se u njemu krije pravo bogatstvo!

Nakon što je prodao automobil, Miloš je zajedno sa Novicom pregledao automobil iznutra, a onda je usledio šok kada je ispod srednjeg sedišta pronašao fasciklu sa velikomsvotom novca koja je izašla iz opticaja poslednjeg dana 2001. godine

  • 40

U selu Pertate kod Leskovca, Miloš N. (38) je u automobilu, starom "vartburgu" pronašao 128.500 nemačkih maraka, i to u trenutku kada je hteo da ga proda komšiji Novici J. (60).

 

SRBIJA LEŽI NA 180 MILIJARDI DOLARA: Možemo da živimo kao Švajcarci i otplatimo sav dug (FOTO)

 

Nakon što je prodao automobil, Miloš je zajedno sa Novicom pregledao automobil iznutra, a onda je usledio šok kada je ispod srednjeg sedišta pronašao fasciklu sa velikomsvotom novca koja je izašla iz opticaja poslednjeg dana 2001. godine.

 

Milošev deda je svoj novac krio u automobilu koji je nakon svoje smrti ostavio unuku.

 

- "Varburg" sam nasledio ja jer ga niko od rodbine nije hteo. Pošto ni meni nije bio potreban, odlučio sam da ga prodam, da bar nešto zaradim. Našao sam kupca, i on mi je u nedelju platio 400 evra. Otišli smo u kafanu, zalili posao roštiljem i pićem, i ni sam ne znam zašto sam predložio Novici da još jednom zajedno pregledamo automobil. Pronašli smo fasciklu, oblepljenu plavom izolir trakom. Otvorili smo je i našli ogromnu količinu novčanica od 100 i 1.000 nemačkih maraka. Izbrojali smo 128.500 - ispričao je Miloš za Informer, pa dodao:

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

- Bila su tu i tri testamenta koja je deda ostavio, tako da smo odmah shvatili da je to njegova ušteđevina. ne mogu ni da vam opišem u kakvom sam šoku. Ne znam ni šta ću sa tolikim nevažećim parama. Verujem da mogu da se zamene u Srbiji.

 

Interesantno je to što Miloš nije znao da nemačke marke može da zameni u Srbiji, po važećem kursu od 1,95 maraka za jedan evro, što znači da je bogatiji za oko 66.000 evra.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    14. decembar 2016 | 09:14

    Ja kakve sam srece u takvoj fascikli bi nasao neki racun da platim ili neki zaostali kredit.

  • Brka

    14. decembar 2016 | 08:56

    Marke se menjaju u centralnu banku u nemackoj u svim vecim gradovima de ima ispostava cenralne banke dojcland

  • Tadija

    14. decembar 2016 | 08:55

    Doooo jaja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA