• 0

Ugledna predškolska ustanova u Novom Sadu cepa se na osam delova!

Svaka od njih imaće maksimalno do 100 vaspitnih grupa i svog direktora

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" od naredne školske godine biće podeljena na osam predškolskih ustanova, saznaje 021.
ODMOR IZ DVA DELA ZA ŠKOLARCE: Evo kada počinje zimski raspust

Svaka od njih imaće maksimalno do 100 vaspitnih grupa i svog direktora.
Dakle, umesto dosadašnjeg jednog biće osam direktora i ukupno četiri pomoćnika. Prema saznanjima 021, dogovoreno je da pet direktora da SNS, a tri SPO.
Takođe, nijedna od novoformiranih ustanova neće zadržati postojeći naziv "Radosno detinjstvo", već će imena dobiti po dečijim piscima. Svih osam celina će ostati pod ingerencijom grada, a verifikacija ove ideje očekuje se najkasnije do početka leta.
Bor je sada jedan od gradova sa najčistijim vazduhom u Srbiji: Pogodite koja mesta ga "šiju"
Prema rečima nadležnih, ovakav model trebalo da rastereti postojeći sistem, a to podrazumeva i otpuštanja viškova koji su nagomilani u administraciji u centralnoj upravi. Takođe, sva deca koja ne upišu neki od gradskih vrtića biće raspoređena u neki od privatnih subvencionisanih obdaništa.
Kako za 021 potvrđuje Član gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, već na narednoj sednici Skupštine Grada pripremaće se teren za donošenje odluke o transformaciji "Radosnog detinjstva" na osam delova, a broj zaposlenih neće biti povećan.
VETERINARI SRBIJE ODLUČNI: Moguće je da se kuga svinja iskoreni bez vakcinacije?
Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK

Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK


- Poslednjih šest godina pokazalo se da je predškolska ustanova u ovakvoj organizaciji glomazna i teret za Grad Novi Sad. Osim što zakon predviđa najviše 100 grupa u ovakvim ustanovama, a mi imamo daleko više, transformacija će će omogućiti jednostavniji i efikasniji rad, kao i veću konkurenciju među ustanovama. Takođe, Grad će razmisliti da li će se u budućnosti stvoriti uslovi za javno-privatno partnerstvo u slučaju predškolske ustanove, a neki gradovi u Evropi mogu nam poslužiti kao primeri kako to kod njih dobro funkcioniše - navodi Jelić za 021.
POZADINA NEZAPAMĆENOG VANDALIZMA U POŽAREVCU: Demolirali vrtić iz zabave?!
Centralna kuhinja će i dalje posluživati svu decu, sada raspoređenu u pomenutih osam ustanova.
Radosno detinjstvo je po sadašnjem modelu podeljeno na devet pedagoških (radnih) jedinica i u svom sastavu na teritoriji Novog Sada i prigradskih naselja ima 69 vrtića sa 663 vaspitno-obrazovne grupe. Pod sadašnjim nazivom funkcioniše od 31. decembra 1968. godine.
(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima