• 0

Ugledna predškolska ustanova u Novom Sadu cepa se na osam delova!

Svaka od njih imaće maksimalno do 100 vaspitnih grupa i svog direktora

  • 0

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" od naredne školske godine biće podeljena na osam predškolskih ustanova, saznaje 021.
ODMOR IZ DVA DELA ZA ŠKOLARCE: Evo kada počinje zimski raspust

Svaka od njih imaće maksimalno do 100 vaspitnih grupa i svog direktora.
Dakle, umesto dosadašnjeg jednog biće osam direktora i ukupno četiri pomoćnika. Prema saznanjima 021, dogovoreno je da pet direktora da SNS, a tri SPO.
Takođe, nijedna od novoformiranih ustanova neće zadržati postojeći naziv "Radosno detinjstvo", već će imena dobiti po dečijim piscima. Svih osam celina će ostati pod ingerencijom grada, a verifikacija ove ideje očekuje se najkasnije do početka leta.
Bor je sada jedan od gradova sa najčistijim vazduhom u Srbiji: Pogodite koja mesta ga "šiju"
Prema rečima nadležnih, ovakav model trebalo da rastereti postojeći sistem, a to podrazumeva i otpuštanja viškova koji su nagomilani u administraciji u centralnoj upravi. Takođe, sva deca koja ne upišu neki od gradskih vrtića biće raspoređena u neki od privatnih subvencionisanih obdaništa.
Kako za 021 potvrđuje Član gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, već na narednoj sednici Skupštine Grada pripremaće se teren za donošenje odluke o transformaciji "Radosnog detinjstva" na osam delova, a broj zaposlenih neće biti povećan.
VETERINARI SRBIJE ODLUČNI: Moguće je da se kuga svinja iskoreni bez vakcinacije?
Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK

Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK


- Poslednjih šest godina pokazalo se da je predškolska ustanova u ovakvoj organizaciji glomazna i teret za Grad Novi Sad. Osim što zakon predviđa najviše 100 grupa u ovakvim ustanovama, a mi imamo daleko više, transformacija će će omogućiti jednostavniji i efikasniji rad, kao i veću konkurenciju među ustanovama. Takođe, Grad će razmisliti da li će se u budućnosti stvoriti uslovi za javno-privatno partnerstvo u slučaju predškolske ustanove, a neki gradovi u Evropi mogu nam poslužiti kao primeri kako to kod njih dobro funkcioniše - navodi Jelić za 021.
POZADINA NEZAPAMĆENOG VANDALIZMA U POŽAREVCU: Demolirali vrtić iz zabave?!
Centralna kuhinja će i dalje posluživati svu decu, sada raspoređenu u pomenutih osam ustanova.
Radosno detinjstvo je po sadašnjem modelu podeljeno na devet pedagoških (radnih) jedinica i u svom sastavu na teritoriji Novog Sada i prigradskih naselja ima 69 vrtića sa 663 vaspitno-obrazovne grupe. Pod sadašnjim nazivom funkcioniše od 31. decembra 1968. godine.
(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima