SPEKTAKULARNA PLJAČKA: Razbojnici u Zagrebu policiji ispred nosa odneli 100.000 evra!

Vikali su: "Ovo je pljačka, daj novac!"

  • 2

Trojica maskiranih pljačkaša upali su u prostorije Zagrebačkog holdinga nešto pre 18:30 sati i ukrali veću količinu novca.

Hrvatski premijer o blokadi poglavlja: Mi samo želimo da pomognemo Srbiji

Kako se nezvanično saznaje lopovi su upali u prostorije Centra za korisnike, u kojima građani inače plaćaju račune za usluge Holdinga. Tu je bilo i nekoliko radnika obezbeđenja i  stranaka. Razbojnici su zapretili pištoljem i naredili im da legnu na pod. Vikali su: "Ovo je pljačka, daj novac!"

Lica pljačkaša bila su prekrivena šalovima, a imali su svetle jakne, Razbojnici su zatim krenuli prema dvema blagajnama iz kojih su uzeli gotovinu, otprilike 100.000 evra (800.000 kuna), prenose 24sata.hr.

Sve se odigralo u samo nekoliko minuta, a pljačkaši su pobegli iza zgrade Holdinga gde ih je verovatno čekao automobil kojim su pobegli. Lopove su snimile nadzorne kamere iznad bankomata na samom ulazu u zgradu.

Kako se neslužbeno saznaje u poslovnici Zagrebačkog holdinga dnevno se prikupi i više od milion kuna kroz gotovinske uplate u Centru za korisnike koji čuvaju radnici firme za obezbeđenje "Robni terminali". Oni su nenaoružani, a prostor nema videonadzor niti bilo kakav drugi sistem tehničke zaštite. Zbog ovakvog stanja sigurnosti bilo je i upozorenja odgovornima u Holdingu, ali su ona zanemarena.

Iako još nema informacija o policijskoj istrazi očigledno je da je pljačka detaljno isplanirana, a o drskosti razbojnika svedoči da je Centar smešten nekoliko stotina metara od  MUP-a, SOA-e, Policijske stanice Trnje, centra Zagrebačke policije u Matičinoj i prve policijske stanice na Zrinjevcu.

Zanimljivo je da je pljačka izvedena pola sata pre redovnih smena u policijskim stanicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    15. decembar 2016 | 01:53

    Svaka cast momci U zdravlju i sreci i pametno trosili Smatram da je drzava lesonar koji zivi na plecima gradjana I ovakve me vesti oraspoloze SRECNO

  • Marko

    15. decembar 2016 | 04:09

    Konacno jedna lepa vest svaka im cast tako treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA