Krenuli su za Dubai da obave "zadatak", kada su ih presreli srpski policajci i započeli vrhunsku akciju (FOTO)

 
 ≫ 
  • 5

Policija je, u toku ove akcije, zaplenila 238 paketića kokaina, pripremljenog za dalji transporta i prodaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjh poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Ministarstva Finansija - Uprave Carina, uhapsili su osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu sa područja Beograda, koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem kokaina iz Republike Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai.

EVROPA NA KOKAINU: Srbija nije na ovoj crnoj listi, ali Hrvati se nisu proslavili (FOTO)

TRŽIŠTE BIH PREPLAVLJENO "MEŠANOM DROGOM": Jeziva kombinacija pravi LUDILO u mozgu, stavljaju puding i paracetamol!

Policija je, u toku ove akcije, zaplenila 238 paketića kokaina, pripremljenog za dalji transporta i prodaju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (1988) i J.P. (1975), kod koje je prilikom hapšenja na aerodromu "Nikola Tesla" pronađeno je oko 100 grama kokaina upakovanog u 97 paketića.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Uhapšeni su i N.K. (1988), B.R. (1990), Đ.P. (1974), J.L. (1975), N.P. (1992). kod koje je prilikom hapšenja pronađen jedan paketić sa kokainom, kao i T.Ž. (1959), dok je osumnjičeni pripadnik ove organizovane kriminalne grupe M.R. (1970), uhapšen u septembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kada je kod njega pronađen kokain.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ova kriminalna grupa, kako se sumnja, nije se odlikovala krijumčarenjem velikih količina narkotika, već je njen rad bio usmeren na manje količine, a kokain su krijumčarili preko uhodane mreže ''kurira'' koji su drogu skrivali kod sebe i u telesnim šupljinama.

Prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu, po naredbi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, policija je zaplenila 140 paketića kokaina, namenjenih daljem transportu i prodaji.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dadoredstar

    15. decembar 2016 | 11:47

    Da su sretni što su pali u Srbiji za koju godinu su na slobodi teško onom kukavcu što je pao u Emiratima on se pozdravlja sa životom ali zakonski??!!Smrtna mu je kazna za gram??!!

  • MinaGogi

    15. decembar 2016 | 11:52

    A svi maloletni....dosadno

  • Krle

    15. decembar 2016 | 12:05

    Kakva akcija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA