Ovacije za obe predstave Labudovog jezera na ledu u Beogradu! (FOTO)

Iako su svi baletani briljirali na ledu, najveći aplauz je ipak dobio umetnik koji je tumačio lik dvorske lude, koji je svojim akselima i piruetama prosto zasenio sve ostale – njegova uloga je ujedno tehnički bila najzahtevnija

  • 2

Već je uvođenje nove predstave Labudovog jezera na ledu zbog velikog interesovanja publike nagovestilo da u Sava centru možemo očekivati trijumf Ruskog državnog ansambla iz Sankt Peterburga.

Sinoć je oduševljena beogradska publika ovacijama pozdravila umetnike koji su maestralno izveli baletsku predstavu na ledu ’’Labudovo jezero’’ Petra Iljiča Čajkovskog. Klizačko i baletsko umeće artista, među kojima su i olimpijski pobednici i nosioci titule Majstora Sporta Rusije, ostavila je priusutne bez daha – fascinantni kostimi i sofisticirana koreografija čuvenog Konstantina Rasadina bili su pravi praznik za oči mnogobrojne publike, među kojom je bilo i dvogodišnje dece i starih beogradskih dama, koje hrabro gaze devetu deceniju.

Foto: Željka Dimić Foto: Željka Dimić

Iako su svi baletani briljirali na ledu, najveći aplauz je ipak dobio umetnik koji je tumačio lik dvorske lude, koji je svojim akselima i piruetama prosto zasenio sve ostale – njegova uloga je ujedno tehnički bila najzahtevnija. Prvi sneg se idealno uklopio u sinoćnju magičnu bajku u prestonici, koja će svakako biti upamćena kao jedna od najsofisticiranijih i najimpresivnijih predstava na ledu ove sezone.

Foto: Željka Dimić Foto: Željka Dimić

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA