• 26

"NEĆU DA NOSIM VEO": Nemačka ministarka razbesnela Saudijce!

Nijedna žena u mojoj delegaciji neće biti prisiljena da se pokriva, s obzirom da ja smatram da muškarci i žene imaju jednaka prava

  • 26

Nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen odbila je da nosi veo tokom posete Saudijskoj Arabiji, rekavši da žene imaju pravo da odaberu šta žele da nose.

U Saudijskoj Arabiji gorivo košta 28 dinara, i to nakon poskupljenja od 50 odsto

Nemačka ministarka posetila je Rijad, gde se sastala sa prestolonaslednikom Samnom bin Abdualzizom Al-Saudom, pred kojim je otvoreno izrazila zabrinutost zbog toga što su žene u Saudijskoj Arabiji prisiljene da se pokrivaju. Govoreći o svojoj odluci da ne nosi abaju, sveprisutnu i obaveznu maramu kojom se žene pokrivaju u Saudijskoj Arabiji, Ursula von der Lejen je rekla:

- Nijedna žena u mojoj delegaciji neće biti prisiljena da se pokriva, s obzirom da ja smatram da muškarci i žene imaju jednaka prava - istakla je nemačka ministarka, prenosi "MSN".

Ova izjava nemačke ministarke dolazi nedugo nakon što je kancelarka Angela Merkel izdala zabranu nošenja burki u Nemačkoj. Saudijci su na Tviteru besno kritikovali potez nemačke ministarke, i čak zahtevali od vlasti da je uhapse.

Ursula von der Lejen tako je postupila isto kao i prva dama SAD Mišel Obama, koja je tokom posete Saudijskoj Arabiji takođe odbila da se pokrije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Besha

    Kad dolazis u moju kucu ponasas se po mojim pravilima i zakonima..a Boziji zakon je iznad svakog ljudskog sem kod onih koji nemaju razuma

  • Mersid Oljevic

    Ma bolan sta se imaju pokrivati?Ma ljubomorni da im zene nebi neko klepio!Ja gluposti Boze dragi!

  • Tanja jedna

    Bravo!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima