"NEĆU DA NOSIM VEO": Nemačka ministarka razbesnela Saudijce!

Nijedna žena u mojoj delegaciji neće biti prisiljena da se pokriva, s obzirom da ja smatram da muškarci i žene imaju jednaka prava

  • 26

Nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen odbila je da nosi veo tokom posete Saudijskoj Arabiji, rekavši da žene imaju pravo da odaberu šta žele da nose.

U Saudijskoj Arabiji gorivo košta 28 dinara, i to nakon poskupljenja od 50 odsto

Nemačka ministarka posetila je Rijad, gde se sastala sa prestolonaslednikom Samnom bin Abdualzizom Al-Saudom, pred kojim je otvoreno izrazila zabrinutost zbog toga što su žene u Saudijskoj Arabiji prisiljene da se pokrivaju. Govoreći o svojoj odluci da ne nosi abaju, sveprisutnu i obaveznu maramu kojom se žene pokrivaju u Saudijskoj Arabiji, Ursula von der Lejen je rekla:

- Nijedna žena u mojoj delegaciji neće biti prisiljena da se pokriva, s obzirom da ja smatram da muškarci i žene imaju jednaka prava - istakla je nemačka ministarka, prenosi "MSN".

Ova izjava nemačke ministarke dolazi nedugo nakon što je kancelarka Angela Merkel izdala zabranu nošenja burki u Nemačkoj. Saudijci su na Tviteru besno kritikovali potez nemačke ministarke, i čak zahtevali od vlasti da je uhapse.

Ursula von der Lejen tako je postupila isto kao i prva dama SAD Mišel Obama, koja je tokom posete Saudijskoj Arabiji takođe odbila da se pokrije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    15. decembar 2016 | 20:06

    Ima pravo Njemica. Mnogo sebi daju za pravo nindje. Primora a li ko njih kad dodju u Evropu da nose Krst ili nose odijela ?

  • Muhamed - Zenica

    15. decembar 2016 | 18:59

    Pametna ! Radi cega da se pokriva? Zena samo stoji iza svojih evropskih kulturnih vrijednosti. Ako Saudijci nemaju postovanja prema drugim kulturama, kako onda mogu zahtjevati od drugih da njih neko postuje ? Ako neko ima argument da bi ministarka trebala postovati "kulturne obicaje" bolesnih muskaraca drzave koju posjecuje, zasto onda Saudijci i njihove zene ne postuju kulturne obicaje zapadnih zemalja u kojima zive ? Umjesto da se asimiliraju sredinama u kojima zive, oni traze prava na nosenje burke i hidzaba po cijelom svijetu ili gdje god emigriraju! E, pa ne moze tako !

  • Penzionerka

    15. decembar 2016 | 18:31

    Ali je zato "nasa Maja" prosetala komplet nosnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA