• 19

BOSNA PROTERUJE ARAPE: Zbog poreskih utaja već sledeće nedelje "lete" iz BiH

Neki od vlasnika nekretnina živeli su ilegalno u zemlji, drugi uopšte nisu registrovani da su ušli u BiH, dok su treći zloupotrebljavali radne dozvole ili prekršili uslove za izdavanje viza

  • 19

Služba za poslove sa strancima BiH najavila je da će proterati više od 300 stranaca, ilegalnih stanovnika, uglavnom iz zemalja Persijskog zaliva, zbog poreskih utaja i nelegalne kupovine nekretninaTa služba će, kako najavljuje, za sve strane državljane koji su prekršili migracione propise u BiH, biti preduzete zakonom predviđene mere otkaza bezviznog ili privremenog boravka, odnosno mere proterivanja.

 

ZABRANJENI GRAD USRED BOSNE: Bosanci ne smeju da uđu tamo, Arapi ne žele da ih vide (FOTO) (VIDEO)

 

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić kazao je za Klix.ba nakon akcije "Nekretnina" kako će bh. službe početi s proterivanjem već naredne sedmice u sklopu redovnih aktivnosti. On je istakao da se za ovaj slučaj zainteresovalo i Tužilaštvo BiH koje je tražilo da im se dostavi dokumentacija vezana za ilegalnu kupovinu nekretnina i otvaranje fiktivnih firmi u našoj zemlji.

 

Dodaje da će Služba za poslove sa strancima BiH nastaviti u daljem periodu raditi na aktivnostima koje su u njihovoj nadležnosti te da će informacije iz akcije "Nekretnina" dostaviti SIPA-i i poreznim organima ukoliko se utvrdi da su u njihovoj nadležnosti.

 

Printksin: Youtube/Općina Hadžići

Printksin: Youtube/Općina Hadžići

 

Podsećamo, poslednjih godina raste broj arapskih investitora koji su širom BiH izgradili stambene komplekse i turistička naselja privučeni niskim cenama i povoljnom klimom. Služba za poslove sa strancima BiH u saradnji sa drugim organima u proteklom periodu izvršila je pregled gotovo 700 firmi i 16 turističkih naselja u vlasništvu građana Zaljeva, Libije, Rusije i Ukrajine.

 

PRAVA ISTINA O INVAZIJI ARAPA NA BOSNU I HERCEGOVINU: Otkriveno šta zaista rade na ovim prostorima

 

Rezultati su pokazali da oko 500 fiktivnih firmi koje su prijavljene na lažnim adresama poseduje u našoj zemlji 600 stambenih i poslovnih prostora. Iz Službe za poslove sa strancima BiH ističu da je osnivački ulog pravnih lica koji su bili predmet kontrole, najčešće iznosio 2.000 KM, a da je utvrđeno kako su firme vlasnici nekretnina vrijednosti više stotina hiljada maraka. Stoga je nejasno na koji način su se stekle nekretnine tolike vrednosti i na koji način su vršene transakcije novca.

 

Neki od vlasnika nekretnina živeli su ilegalno u zemlji, drugi uopšte nisu registrovani da su ušli u BiH, dok su treći zloupotrebljavali radne dozvole ili prekršili uslove za izdavanje viza.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA