• 37

ISTINA O POSKUPLJENJU GORIVA: Kakve cene će nas sačekati na pumpama prvog dana Nove godine

Ova odluka direktno će se odraziti na sve vozače

  • 37

Od 1. januara 2017. godine ne predviđa se povećanje iznosa akcize na gorivo,  tako da vozače neće dočekati poskupljenje rečeno je iz Ministarstva finsija.
Ukoliko vam pronađu NELEGALNO GORIVO u rezervoaru, platićete ogromnu kaznu

Naftene kompanije dočekaće narednu godinu zadovoljne, jer neće biti povećanja nameta od države.
Posle uzastopnog dizanja akciza za gorivo od 2012. kojim su ukupno povećane za gorivo tri dinara po litru za benzin, ali i čak osam dinara za litar dizela, državna politika se menja. Očekuje se da će kasa biti punija, ali ovog puta zbog veće potrošnje goriva.
Ova odluka direktno će se odraziti na sve vozače, kojima ne preti, kao ranijih godina, poskupljenje dizela i benzinana pumpama posle svakog dočeka Nove godine.
U Saudijskoj Arabiji gorivo košta 28 dinara, i to nakon poskupljenja od 50 odsto
Krajem januara, saglasno Zakonu o akcizama, izvršiće se redovno godišnje usklađivanje iznosa akcize na derivate nafte sa indeksom potrošačkih cena u 2016. godini.
Prihodi od akciza projektovani su u ukupnom izosu od 271, 4 milijarde dinara, pri čemu se na akcize na nafte derivate odnosi 144 milijarde dinara, akcize na duvanske proizvode 97 milijardi i na ostale akcize (uključujući akcizu na električnu energiju) 30,4 milijardi dinara - stoji u Zakonu o budžetu za 2017. godinu.
Učešće akciza u ukupnim prihodima iznosi 24,8 odsto i blago se povećava usled planiranih izmena akcizne politike u 2017. godini.
Doći će i do većeg ostvarenja prihoda po osnovu akciza na naftne derivate usled njihove povećane porošnje.
Ovo su dobre vesti za naftaše, koji se zalažu da se državna politika nameta okrene u drugom pravcu.
(Telegraf.rs/novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radenkovic

    U svajcarsku 1985 god. Benzin je kostao 1,05 . danas posle tolike godine danas kosta 1,50 -, vidite za 31 godinu koliko je poskupeo. a kod nas 1985 je kostao 0,50 centa sada kosta negde 1,30.chf. uporedite pa vidite kako nas drzava pljacka.

  • Soko

    Zašto je dizel u r.s.103 dinara a kod nas 144? Ako oni mogu da žive sa tim akcizama a pritom imaju veće plate zašto ne bismo mogli i mi ???

  • Laky

    Mogli bi i mi kao sto su Bugari radili izaci svojim vozilima i blokirati gradove u znak nezadovoljstva. Ovom pljackanju se mora stati na put.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima