• 14

Uterivači hoće dugove građana?!

Stanovništvo ne može redovno da otplaćuje mahom gotovinske i stambene kredite

 • 14

Pritisak fondova, agencija i firmi za uterivanje dugova, da im Narodna banka Srbije omogući otkup loših kredita građana, sve je veći, i došao je dotle da jedna firma iz Nemačke namerava, kako Novosti prenose, da kupi banku.

KADA SE JEDNOM "ZAGLIBITE", NEMA IZLAZA: Banke nezadovoljnim klijentima naplaćuju i naknadu za reklamaciju

Time bi mogla da otkupljuje zajmove koje stanovništvo ne može da vrati od ostalih banaka, ali i dalje ne bi imala pravo da naplatu obavi prisilno, odnosno oduzimanjem imovine, kao što to čini s pozajmicama preduzeća.

- Zasada možemo da prodamo samo nenaplativa potraživanja preduzeća, i to smo jednim delom i učinili, ali kada su građani u pitanju, to sami rešavamo, jer još nema zakona koji bi nam omogućio da njihove loše kredite prodajemo agenciji za naplatu - kažu u jednoj stranoj banci.

Evo kako da provalite da li je novac koji vam je neko dao zapravo FALSIFIKAT

Narodna banka Srbije ne namerava da omogući fondovima, firmama i agencija za uterivanje dugova da počnu sa preduzimanjem potraživanja građana, jer se za to nisu stekli uslovi.

Građani nisu u stanju da otplaćuju 11 odsto obaveza prema bankama, ili nešto više od 73 milijarde dinara, i dugovi polako opadaju. Stanovništvo ne može redovno da otplaćuje mahom gotovinske i stambene kredite.

- Dugovi koje stanovništvo ne vraća nisu veliki, ali opet i za njih moramo da izdvajamo rezervisanja, što nam je trošak. Jedan deo smo i otpisali. Kada bi se pojavila banka kojoj bismo mogli da prodamo takva potraživanja, značilo bi nam, jer bismo smanjili svoje troškove. Za to bismo dobili od 20 do 30 odsto od kredita koje bismo ustupili - dodali su iz strane banke.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • sale1971

  19. decembar 2016 | 11:42

  Sve banke proterati i pozatvarati,zaradu isplaćivati radnicima na ruke i nema više bankarske pljačke pod pokroviteljstvom države!

  122
  14

  Podelite komentar

 • Marija

  19. decembar 2016 | 11:02

  Niste vi u nikakvom gubitku jer posle zelenaskih kamata imate ogromne prihode tolike da ni jedan banka tokom svetske krize ovde nije propala, a na zapadu jeste. Nego ste navikli da navlacite i obmanjujete ljude i hteli bi ste da nastavite dalje uzimate kajmak koji samo sanjate na zapadu, a pre toga ste lepo unistili konkurenciju tako sto su zatvorene drzavne banke i to na kriminalan nacin sto je sad mozda teskop dokazatai, ali ljudi sve znaju i cekaju trenutak da neko policiji da oderesene ruke.

  52
  7

  Podelite komentar

 • Vladimir

  19. decembar 2016 | 11:47

  I onda je zelenasenje krivicno delo!!! Dupli arsini,zasigurno

  45
  2

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok