• 0

U ovom gradu u Srbiji ljudi masovno puštaju krv. Ne, oni nisu vampiri, oni su HEROJI

U Kragujevcu je prikupljen najveći broj jedinica krvi, ovaj grad je pokazao šta znači biti odgovoran prema društvu

  • 0

Kragujevac je na predlog Instituta za transfuziju krvi Srbije poneo titulu najuspešnijeg grada u promociji i realizaciji dobrovoljnog davanja krvi

Mislili ste da kad dobrovoljno DATE KRV ništa ne dobijate zauzvrat? Nemate pojma koliko grešite

Svečana dodela nagrada i prznanja održana je u sali Skupštine grada Beograda a u ime grada Kragujevca priznanje je primila Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac.

Priznanje dodeljeno gradu Kragujevcu odnosi se na organizaciju i broj akcija dobrovoljnog davanja krvi u toku zimske i letnje kompanije ove godine.

Prema rečima predstavnika Crvenog krsta Kragujevac svest o važnosti ovog humanog čina iz godine u godinu se unapređuje i poboljšava. Najbolje o tome govore činjenice da je u toku akcije letnje kampanje za jedan dan prikupljeno 162 jedinice krvi, a da je već sada, u odnosu na isti period prošle godine, prikupljeno 120 jedinica više.

PRIZNANJA najuspešnijima za organizovanje AKCIJE DAVANJA KRVI! (FOTO)

Crveni krst Kragujevac brojem akcija i partnerskim podržavanjem akcija drugih udruženja, organizacija i ustanova, motiviše građane za dobrovoljno davanje krvi, ali prema rečima predstavnika kragujevačkog Crvenog krsta, ova humana delatnost poslednjih godina unapređuje se i raste zahvaljujući podršci grada Kragujevca i sredstvima koje Grad izdvaja za motivaciju srednjoškolaca, studenata i svih drugih građana u oblasti davalaštva krvi.

Grad Kragujevac je ove godine od Crvenog krsta Srbije dobio priznanje "Najhumaniji grad" jer je, posle Požarevca, u Kragujevcu prikupljen najveći broj jedinica krvi.

(Telegraf.rs/ikragujevac)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima