• 0

U ovom gradu u Srbiji ljudi masovno puštaju krv. Ne, oni nisu vampiri, oni su HEROJI

U Kragujevcu je prikupljen najveći broj jedinica krvi, ovaj grad je pokazao šta znači biti odgovoran prema društvu

  • 0

Kragujevac je na predlog Instituta za transfuziju krvi Srbije poneo titulu najuspešnijeg grada u promociji i realizaciji dobrovoljnog davanja krvi
Mislili ste da kad dobrovoljno DATE KRV ništa ne dobijate zauzvrat? Nemate pojma koliko grešite

Svečana dodela nagrada i prznanja održana je u sali Skupštine grada Beograda a u ime grada Kragujevca priznanje je primila Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac.
Priznanje dodeljeno gradu Kragujevcu odnosi se na organizaciju i broj akcija dobrovoljnog davanja krvi u toku zimske i letnje kompanije ove godine.
Prema rečima predstavnika Crvenog krsta Kragujevac svest o važnosti ovog humanog čina iz godine u godinu se unapređuje i poboljšava. Najbolje o tome govore činjenice da je u toku akcije letnje kampanje za jedan dan prikupljeno 162 jedinice krvi, a da je već sada, u odnosu na isti period prošle godine, prikupljeno 120 jedinica više.
PRIZNANJA najuspešnijima za organizovanje AKCIJE DAVANJA KRVI! (FOTO)
Crveni krst Kragujevac brojem akcija i partnerskim podržavanjem akcija drugih udruženja, organizacija i ustanova, motiviše građane za dobrovoljno davanje krvi, ali prema rečima predstavnika kragujevačkog Crvenog krsta, ova humana delatnost poslednjih godina unapređuje se i raste zahvaljujući podršci grada Kragujevca i sredstvima koje Grad izdvaja za motivaciju srednjoškolaca, studenata i svih drugih građana u oblasti davalaštva krvi.
Grad Kragujevac je ove godine od Crvenog krsta Srbije dobio priznanje "Najhumaniji grad" jer je, posle Požarevca, u Kragujevcu prikupljen najveći broj jedinica krvi.
(Telegraf.rs/ikragujevac)
 

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima