NE MOGU DA IZDRŽIM BOL DOK IH GLEDAM KAKO PLAČU OD GLADI: Ispovest Tanje koja ne može da prehrani svoje četvoro dece

Očajna majka ne može da prehrani svoje četvoro dece

  • 29

Tanja Dimitrova, majka četvoro dece, jednog dečaka i tri devojčice, dva puta je htela sebi da oduzme život očajna što ne može da ih prehrani. Na to pomišlja i danas jer ona i njena deca mesecima bukvalno gladuju.

>>> Žena je umrla na porođaju, a onda joj je tek rođeni sin stavio ruku na čelo: Čudo koje se desilo, rasplakalo je sve. I oživela je!

Do nedavno su po ovoj hladnoći spavali na stepenicama u jednoj zgradi u naselju Aerodrom u Skoplju, gde su bili pod kirijom. Kada Tanja više nije imala para da plaća za iznajmljivanje stana, isterani su na ulicu.

Pakao za nju i njenu decu je nastao kada je njihov otac, koji živi i radi u Češkoj, vratio decu nazad majci u Makedoniju, iako je znao da se ona nalazi u nezavidnom finansijskom stanju.

- Objasnila sam mu da nemam dom i da spavam kod drugarica. On mi je rekao da će mi naći stan i da će platiti zakupninu za godinu dana. Radila sam u jednom restoranu, imala sam kakav – takav prihod, a sada nemam baš ništa. Klonula sam duhom, ne mogu više da gledam i slušam svoju decu kako mole i plaču za hranom. Priznajem, dva puta sam se penjala na prozor i htela da skočim. Ne mogu više da izdržim bol kada ih gledam kako plaču od gladi - jada se Tanja Dimitrova.

Foto - Ilustracija: Profimedia, Alamy Foto - Ilustracija: Profimedia, Alamy

Ona kaže da bi bilo šta radila samo da kući donese neki dinar da prehrani svoje četvoro gladne dece.

U osnovnoj školi “Đorđija Pulevski” u skopskom naselju Aerodrom, gde uče njena deca, nastavnici su primetili da sa njima nešto nije u redu. Devojčice su po hladnom vremenu i minusnim temperaturama u školu dolazile bose, bez čarapa.

Potom su primetili da su deca gladna. Tek kada su pozvali njihovu majku i od nje čuli u koliko teškom položaju se nalaze, shvatili su koji je bio pravi razlog čudnog ponašanja dece.

Priča Tanje Dimitrove ih je toliko dirnula da je škola, uz pomoć i podršku Saveta roditelja odlučila da 22. decembra organizuje Novogodišnji bazar, a sva prikupljena sredstva će biti donirana porodici Dimitrov.

Slične akcije pomoći očajnoj majci i njenoj izgladneloj deci organizovane su i preko socijalnih mreža.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    20. decembar 2016 | 15:59

    I sama sam samohrana majka troje dece vec 10 god.isterana iz kuce u kojoj sam zivela sa b muzem i decom i vec 10 godina zivim pod kirijom.tesko je jako tesko.fizicki,psihicki ali borim se..ne odustajem.i moja su deca cesto bila gladna ,bez adekvatne odece,spavali u hladnim sobama ali NIKAD MI NIJE PALO NA PAMET DA SEBI ODUZMEM ZIVOT...BORICU SE ZA SVOJU DECU DOK GOD IMAM SNAGE..A SNAGU MI DAJU UPRAVO MOJE TROJE DECE

  • Duda

    19. decembar 2016 | 20:48

    Svaka cast covjeku,koji je trazio br.ziro-racuna!Podrzacu!

  • aat

    19. decembar 2016 | 20:44

    Ne opravdavam da neko ima četvoro dece i hoće da se ubije. To ne sme ni da pomišlja. Zao mi je sto žive u nikakvim uslovima, ali ubistvo nije opcija. Majka bi se tako "izvukla", ali šta bi bili sa mališanima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA