Sirijska Ana Frank, čije tvitove je pratio ceo svet, evakuisana iz Alepa (FOTO) (VIDEO)

Bana Alabed se našla u jednoj od prvih grupa koje su evakuisane iz Alepa u nedelju uveče

  • 11

Sedmogodišnja devojčica Bana Alabed, čiji su tvitovi o životu u istočnom delu sirijskog grada Alepa izazvali veliku pažnju svetske javnosti, bezbedno je evakuisana iz tog grada, javio je danas BBC.

Devojčica koja je objavljivala potresne poruke iz Alepa - ŽIVA, ali i dalje u OPASNOSTI

Bana Alabed se našla u jednoj od prvih grupa koje su evakuisane iz Alepa u nedelju uveče.

Njena majka Fatema izjavila je novinarima da su oni čekali 24 sata u autobusu, bez vode i hrane, da budu evakuisani i da su se osećali kao taoci.

Podsetimo, Bana je otvorila Tviter nalog u septembru, gde je objavljivala poruke o svom životu u delu grada pod opsadom. Za to vreme dobila je više od 325.000 "pratilaca", među kojima je i spisateljica J.K. Rouling koja joj je poslala u elektronskom izdanju kopiju "Harija Potera". Ubrzo je postala i jedan od simbola užasa i stradanja sirijskih nedužnih civila

Poslednjih dana se u zapadnoj javnosti čak povela rasprava oko autentičnosti njenog profila jer se sumnjalo da je u pitanju samo još jedan u nizu "propagandni potez" pobunjenika. Sada je međutim jasno da je u pitanju bila istinita životna priča jedne sirijske porodice koju su svi tviteraši imali prilike da prate uživo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko

    19. decembar 2016 | 15:42

    Da ne zivim na zapadu ne bi verovao da neko moze da bude toliko glup i ogranicen i da veruje da devojcica od 7 godina tvita tecan engleski i uopste zna kako se to radi. Neverovatno glupi Ameri

  • ☆☆☆

    19. decembar 2016 | 15:33

    Dobar internet imaju...ruševine svuda unaokolo ali net radi.Moramo mi takav da nabavimo..zlu ne trebalo.Da ako izbije rat naši vojnici mogu da šalju slike na društvene mreže.

  • Kurjak

    19. decembar 2016 | 15:29

    Njeni tvitovi nisu slati iz Sirije. Pogledajte vremensku zonu odakle su slati tvitovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA