• 2

Ubijeni ruski ambasador dobija svoju ulicu u Ankari

Čavušoglu je rekao da Rusija i Turska neće dozvoliti organizatorima ubistva da nanesu štetu dijalogu dveju zemalja. On je dodao da će vinovnici zločina biti kažnjeni

  • 2

Ulica u Ankari u kojoj se nalazi ambasada Rusije dobiće ime ubijenog ruskog ambasadora Andreja Karlova, saopštio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Ruski ambasador ubijen pred kamerama, ubica urlao ALAHU AKBAR, uhapšene majka i sestra napadača (FOTO) (VIDEO)

- Doneli smo odluku, juče me je o tome telefonom obavestio premijer Turske da bi se ovekovečilo sećanje na gospodina Karlova, kako u Ankari tako i u Turskoj uopšte, da će ulica u kojoj se nalazi ambasada Rusije biti preimenovana u Ulicu Andreja Karlova - izjavio je Čavušoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim u Moskvi, prenosi Sputnik.

Čavušoglu je rekao da Rusija i Turska neće dozvoliti organizatorima ubistva da nanesu štetu dijalogu dveju zemalja. On je dodao da će vinovnici zločina biti kažnjeni.

Sada stanovnici Ankare dolaze do ruskog diplomatskog predstavništva da bi položili cveće. Povećane su bezbednosne mere u blizini ambasade, potpuno je blokiran saobraćaj u ulici u kojoj se nalazi ulaz u ambasadu.

Andrej Karlov napadnut je na otvaranju izložbe, a od zadobijenih rana preminuo je na licu mesta. Ubica koji je likvidiran tokom specijalne operacije zvao se Mevlut Mert Altinaš i on je više od dve godine radio u policiji.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    To mu je sreca

  • Predrag Z.

    Napunili Turci gaće, pa sad hoće sa tim činom da se uližu Rusima

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima