IZ OVOG MAKEDONSKOG ZATVORA MASOVNO BEŽE: 61 robijaš je još uvek na slobodi, a svaka akcija je holivudska (FOTO)

Samo ove godine je pobeglo 83 robijaša

  • 0

Najveći zatvor u Makedoniji "bušan" je na sve strane te iz njega masovno beže robijaši.

BOJANU UGRENOVIĆU 16 GODINA ROBIJE: Srpski državljanin osuđen za ubisto mladića u Ohridu

Kroz brojne "rupe" u njemu, samo ove godine je pobeglo 83 robijaša, a svega 22 zatvorenika su pronađena, uhapšena i vraćena u zatvor, ili su se sami vratili nazad. Ostalih 61 zatvorenika su i dalje u bekstvu, ali i na slobodi, baš kao i dvojica robijaša koji su pre pet dana spektakularno pobegli iz ovog najvećeg, ali ne i najčuvanijeg zatvora u Makedoniji.

Zatvorenici Orce Milenkovski i Bedri Kovači, 15. decembra su uspeli da oduzmu službeni pištolj od zatvorskog čuvara Ljubeta Dimitrova i preteći mu oružjem, uzeli ga kao taoca. Kidnapovanje se desilo u prostoriji zatvorske bolnice, gde su robijaši bili na lečenju.

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Ovo je bio prvi slučaj da se iz zatvora Idrizovo pobegne na tako spektakularan način. Zamenik direktora zatvora, Saduš Arifi kaže da su zatvorenici koji su pobegli bili osuđeni za teška krivična dela. Zbog njihovog bekstva preduzete su disciplinske mere protiv određenog broja zaposlenih u zatvoru Idrizovo.

- Bedri Kovači, iz skopske opštine Saraj, osuđen je na 16 godina zatvora. Nekoliko puta je osuđivan zbog nošenja oružja, droge i kidnapovanja. Orce Milenkovski je osuđen na 17 godina i dva meseca zbog ubistva, nošenja oružja i droge, izjavio je Arifi.

Dvojica robijaša su pod pretnjom oružjem naterali čuvara Ljubeta Dimitrova da ih izvede iz zatvora, a potom da ih sa njegovim privatnim automobilom odveze do sela Gornje Nerezi. Tamo su ga pustili, a njima se gubi svaki trag.

Za Orcetom Milenkovskim i Bedrijem Kovačijem, MUP je raspisao poternice, ali se još ne zna gde su.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA