Direktor je naterao 400 đaka da na igralištu polažu ispit, a od smoga se nije video prst pred okom!

Zbog velikog zagađenja, vlasti su ovih dana u mnogim gradovima bile primorane da privremeno zatvaraju škole

  • 0

Direktor škole u Kini suspendovan je pošto se saznalo da je naterao više od 400 učenika da rade test na školskom igarlištu, iako je vazduh tada bio veoma zagađen.

>>> IMA LI RAZLOGA ZA DRAMU: Koliko je, zapravo, zagađen vazduh u Srbiji? Misterija o tome zašto su aparati za merenje OTKAZALI

Druga najveća privreda na planeti ima velikih problema sa ekstremno zagađenim vazduhom, što je posledica ubrzanog ekonomskog rasta poslednjih 20 godina.

Zbog toga su vlasti ovih dana u mnogim gradoviima bile primorane da privremeno zatvaraju škole, jer je zagađenost vazduha u tim sredinama dostizala i 30 puta veću vrednost od dozvoljene.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

To, međutim, nije sprečilo direktora srednje škole u Linzhou, gradu u provinciji Henan, da po veoma gustom smogu izvede 400 đaka na školsko igralište, gde su klečeći za stočićima polagali test.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da je gustina smoga bila tolika da se ne mogu videti učenici u trećem redu!

Pošto su slike izašle u javnost, gradski sekretarijat za školstvo je odlučio da pokrene istragu, a direktor Feng Ji Šeng je suspendovan do okončanja procesa.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA