• 9

Srpski specijalci vežbali sa ekipom koja je ubila Osamu bin Ladena: Ameri ODUŠEVLJENI (FOTO)

Tokom četrnaestodnevne obuke pripadnici naše vojske imali su priliku da kroz kombinovane vežbe sa pripadnicima stranim bezbednosnim snagama, poboljšaju svoju spremnost u različitim oblastima

 • 9

Članovi specijalne jedinice "Komanda Evrope" sprovela je prvi zajednički trening sa pripadnicima srpske specijalističke anti-terorističke jedinice SAJ.
POLICIJA NASTAVLJA S MODERNIZACIJOM: SAJ spreman da odgovori na sve izazove!

Tokom četrnaestodnevne obuke pripadnici naše vojske imali su priliku da kroz kombinovane vežbe sa pripadnicima stranim bezbednosnim snagama, poboljšaju svoju spremnost u različitim oblastima.
- JCET program organizovan u Srbiji bio je vrlo važan za promovisanje američkih interesa u Srbiji. Najvažniji rezultat ove vežbe jeste unapređenje sposobnosti SAJ u Srbiji - rekao je Kori Ši, šef odbrambene jedinice iz ambasade SAD u Srbiji.
- Kombinovana zajednička vežba u kojoj su učestvovale i američke specijalne snage u Srbiji je bila veoma bitna kako bi se promovisali interesi SAD u Srbiji - istakao je potpukovnik Ši, šef za zajedničku odbranu u ambasadi Amerike u Beogradu. - Ono što je bilo najbitnije jeste da je ovaj događaj pomogao u treningu i poboljšanju sposobnosti SAJ-a u Srbiji.
Kombinovane jedinice su izvele, zadnjih nekoliko dana, izvele vežbe borbi u zatvorenim prostorima, koristiće razne moguće scenarije kao trening. Što se Amerikanaca tiče, reč je o čuvenoj US Navy Seal jedinici, koja je ubila Osamu bin Ladena.
Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ


Učestvovanje u ovakvim scenarijima koji se fokusiraju na ovakve vežbe pomažu učesnicima i pružaju im priliku da poboljšaju efikasnost sa oružjem i u reagovanju u opasnim situacijama.
Američke kolege su bile impresionirane profesionalizmom demosntriranim od strane njihovih srpskih kolega i osećali su se privilegovano jer su bili jedna od prvih jedinica koja je radila rame uz rame sa SAJ-om, izjavio je vođa tima američkih specijalaca.
Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ


Potpukovnik Ši je istakao da je Srbija pontencijalna tranzitna ruta za strane terorističke borce, koji putuju po Evropi i Bliskom istoku. Treniranjem zajeno, američki i srpski specijalci dokazali su svima da ako dođe do svetske terorističke krize mogu da rade kao jedan tim.
(Telegraf.rs/ dvidshub.net)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Posiden

  Bas tako

  3
  1

  Podelite komentar

 • Istina

  Mi smo postali prave idioti , Na jednu stranu vicemo braca Rusi a na drugu stranu Dupolizci sa Amerima

  9
  2

  Podelite komentar

 • BALKANSKI SPIJUN

  Jes ubili osamu hahhahaa.... a dokaz je ona papuca sto pluta morem zadnjih par godina hahaa.....de man'te se prodavanja magle

  10
  2

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima