• 9

Srpski specijalci vežbali sa ekipom koja je ubila Osamu bin Ladena: Ameri ODUŠEVLJENI (FOTO)

Tokom četrnaestodnevne obuke pripadnici naše vojske imali su priliku da kroz kombinovane vežbe sa pripadnicima stranim bezbednosnim snagama, poboljšaju svoju spremnost u različitim oblastima

  • 9

Članovi specijalne jedinice "Komanda Evrope" sprovela je prvi zajednički trening sa pripadnicima srpske specijalističke anti-terorističke jedinice SAJ.

POLICIJA NASTAVLJA S MODERNIZACIJOM: SAJ spreman da odgovori na sve izazove!

Tokom četrnaestodnevne obuke pripadnici naše vojske imali su priliku da kroz kombinovane vežbe sa pripadnicima stranim bezbednosnim snagama, poboljšaju svoju spremnost u različitim oblastima.

- JCET program organizovan u Srbiji bio je vrlo važan za promovisanje američkih interesa u Srbiji. Najvažniji rezultat ove vežbe jeste unapređenje sposobnosti SAJ u Srbiji - rekao je Kori Ši, šef odbrambene jedinice iz ambasade SAD u Srbiji.

- Kombinovana zajednička vežba u kojoj su učestvovale i američke specijalne snage u Srbiji je bila veoma bitna kako bi se promovisali interesi SAD u Srbiji - istakao je potpukovnik Ši, šef za zajedničku odbranu u ambasadi Amerike u Beogradu. - Ono što je bilo najbitnije jeste da je ovaj događaj pomogao u treningu i poboljšanju sposobnosti SAJ-a u Srbiji.

Kombinovane jedinice su izvele, zadnjih nekoliko dana, izvele vežbe borbi u zatvorenim prostorima, koristiće razne moguće scenarije kao trening. Što se Amerikanaca tiče, reč je o čuvenoj US Navy Seal jedinici, koja je ubila Osamu bin Ladena.

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Učestvovanje u ovakvim scenarijima koji se fokusiraju na ovakve vežbe pomažu učesnicima i pružaju im priliku da poboljšaju efikasnost sa oružjem i u reagovanju u opasnim situacijama.

Američke kolege su bile impresionirane profesionalizmom demosntriranim od strane njihovih srpskih kolega i osećali su se privilegovano jer su bili jedna od prvih jedinica koja je radila rame uz rame sa SAJ-om, izjavio je vođa tima američkih specijalaca.

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Potpukovnik Ši je istakao da je Srbija pontencijalna tranzitna ruta za strane terorističke borce, koji putuju po Evropi i Bliskom istoku. Treniranjem zajeno, američki i srpski specijalci dokazali su svima da ako dođe do svetske terorističke krize mogu da rade kao jedan tim.

(Telegraf.rs/ dvidshub.net)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posiden

    Bas tako

  • Istina

    Mi smo postali prave idioti , Na jednu stranu vicemo braca Rusi a na drugu stranu Dupolizci sa Amerima

  • BALKANSKI SPIJUN

    Jes ubili osamu hahhahaa.... a dokaz je ona papuca sto pluta morem zadnjih par godina hahaa.....de man'te se prodavanja magle

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima