≫ 

EKSKLUZIVNO IZ SELA SRPSKOG DŽIHADISTE: Boban je bio miran i povučen, a onda je prešao u islam! (FOTO)

Komšije su u izjavi za Telegraf.rs za Bobana rekle da je bio izuzetno fin mladić

Slavoljub Simeonović, otac Bobana Simeonovića koji je osumnjičen da je u vezi sa teroristima koji su učestvovali u napadu na božićnom napadu u Berlinu, nije želeo da govori za medije.

Ko je Boban S. koga sada zovu Abdurahman: Sve o Srbinu koji je povezan sa krvoprolićem u Berlinu (VIDEO)

- Meni je rečeno da sa vama nemam nikakva posla. Uostalom, nije sve kako se piše - kratko je rekao Slavoljub, tvrdeći kako on ništa ne zna, a potom i ušao u svoju kuću u borskom selu Šarbanovac.

Komšije tvrde da su otac Slavoljub i Bobanova majka Milica jako dobri ljudi, kao i da je Boban bio fin mladić.

Njihova komšinica Anka Krinića kaže da su Bobanovi roditelji radili u Nemačkoj u Dortmundu i da su sada u penziji.

- Oni su leti u selu, a zimi su u Nemačkoj. Koliko sam čula, sutra treba da mu doputuje i supruga. Boban je retko dolazio u Srbiju, jer se rodio u Nemačkoj. Tamo je i završio školu. Poslednji put u selu je bio prošle godine sa drugom suprugom Nemicom koja je kao i on prešla u islam. Pre toga je bio oženjen Ukrajinkom, ali sa njom se nije slagao pa su se razišli. Ta njegova druga supruga je nosila feredžu. Znam da se Bobanov otac nije slagao sa time što je Boban prešao u islam – kaže komšinica Anka.

Još jedan od komšija naglašava da je Boban bio izuzetno pozitivan mladić.

- Bio je jako pametan i pozitivan. Ja ga nisam odavno video, ali znam da je završio neki hemijski fakultet. Pamtim ga kao izuzetno pozitivnog, baš me je sve ovo što sam video u medijima začudilo - tvrdi komšija.

Foto: AP/Tanjug, Printskrin: Youtube/Al Manhaj Media Foto: AP/Tanjug, Printskrin: Youtube/Al Manhaj Media

Da podsetimo, službe i policija dugo su držale u fokusu Bobana S. (27) iz Dortmunda. Još su 10. avgusta pretražili stan tog čoveka za kojeg mediji navode da je “nemački Srbin”, koji ima pasoše obe zemlje. Ponegde piše da je “konvertit”, ali se ne navodi da li je rođen u Nemačkoj ili Srbiji. Dva tima policije konačno su ga uhapsila 8. novembra u sklopu velike akcije protiv glavnih pomagača Islamske države u Nemačkoj.

Prema pisanjima nemačkih medija, sastanci ove grupe nisu se dešavali u stanu Bobana S. već u stanu njegove saradnice Nadine H. Svakog četvrtka muškarci i žene dolazili su taj stan odeveni u tradicionalnu muslimansku nošnju. Prema rečima tužilaca, uloga Bobana S. je bila indoktrimacija, odnosno edukacija novoizabranih ekstremista kako da govore, koje termine da koriste, kako da misle i žive u skladu sa radikalnim islamskim normama.

Muslimansko ime Bobana S. je bilo Abdurahman. On nije bio centralni čovek mreže, ali ono što su medijima ispričale komšije iz Dortmunda, ne deluje nimalo naivno, javlja Radio Dojče vele (DV).

Konkretne sumnje su postojale još u avgustu, ali Boban S. alias Abdurahman nije tada uhapšen. Pretpostavlja se da su nemački organi čekali da prikupe čvrste dokaze protiv čitave mreže koju je Ralf Jeger, ministar unutrašnjih poslova pokrajine Severne-Rajne Vestfalije, označio grupom „salafista koji vuku konce“ u podršci džihadistima.

(D.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moj narode

    22. decembar 2016 | 17:26

    Ova mi je naj jaca kada kazu nagovorila ga zena da predjr u Islam.Kako nikog nenagovori da skoci pod voz,e tu se kao nemogu nagovoriti.Kakav si ti covek kada uzmes drugu veru.Ima ona narodna poslovica.Pas je pas,sa repom ili bez,on je uvek pas,samo kusast pas.Tako i on,on je bio necovek,sa ovom ili onom verom.

  • Muhamed - Zenica

    22. decembar 2016 | 19:58

    Ovo nema nikakve veze s vjerom ili vjerovanjem. Ovo je cista bolest, pa makar se on zvao Muhamed, Boban, Anto ili Abdurahman, itd. Niko zdravog mozga ne ubija ljude, taman da promjeni sve vjere i sva imena ovog svijeta.

  • sale je

    22. decembar 2016 | 17:48

    Pa gde, crni Bonane, zavrsi bas hemijski fakultet od toliko drugih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA