• 3

USKORO RASVETLJAVANJE: Istraga o smrti malog Radenka pri kraju

- Ostavljen je rok od nekoliko dana braniocu osumnjičenog i pravnom zastupniku oštećenih, ako imaju, eventualno, da predlože još neke svedoke - kaže tužilac Nestorović

  • 3

Povodom istrage o smrti dečaka Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, kod Loznice, saslušani su lekari i drugo medicinsko osoblje iz Opšte bolnice u Loznici, ovdašnjeg Doma zdravlja i Instituta za majku i dete iz Beograda u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici. Saslušavanje je ovim završeno - potvrdio je tužilac Zoran Nestorović za Novosti.

PRVA SLAVA BEZ MALOG RADENKA: Nikodinovići neutešni, obeležili Svetog Nikolu u suzama

DOKTOR BOJANIĆ TAJNO RADI U SANATORIJUMU? Ortoped koji je lečio malog Radenka premešten u drugu ustanovu!

Doktor Dobrivoje Bojanić, protiv koga je Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela protiv zdravlja ljudi je prvi saslušan pred tužiocem Vesnom Vezilić u Loznici. Pored njega, dečakova porodica za smrt deteta sumnjiči i lekare iz Beograda.

Osumnjičeni dr Bojanić se u međuvremenu, posle godišnjeg odmora, vratio na posao. Od dečakove smrti, u Opštoj bolnici u Loznici, sankcionisani su smenama v.d. direktora ustanove Mira Vučetić i načelnik Odeljenja ortopedije Nikola Petričić.

U zavisnosti od istrage, biće donete dalje odluke o otpuštanjima, kao i to da li će predmet doći do suda.

- Ostavljen je rok od nekoliko dana braniocu osumnjičenog i pravnom zastupniku oštećenih, ako imaju, eventualno, da predlože još neke svedoke - kaže tužilac Nestorović.

- Ako ne bude novih svedoka, onda ćemo tražiti veštačenje od neke od relevatnih zdravstvenih ustanova, a nakon toga, sledi tužilačka odluka.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Komentari

  • Nišlija

    Piši propalo. Kad je kod nas lekar odgovarao za nešto.

  • Laky

    Kakvo vestacenje vise i kakvi sad beogradski lekari kad znamo sta je decakov otac izjavio da su se oni trudili maksimalno da su uradili sve sto je bilo u njihovoj moci pa da cak 2 dana nisu isli ni kucama vec su bili uz dete. Bojanica i ostale odgovorne na dozivotnu oni su detetu ugipsali otvoren prelom bez predhodno obradjene povrede odnosno rane !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima