SKANDAL U HRVATSKOJ: Novinar pozvao gledaoce da uzvikuju "ZA DOM SPREMNI"

U saopštenju se navodi da se njegova emisija "Markov trg" više neće emitovati na programu te televizije

  • 19

Hrvatski novinar Marko Jurič dobio je otkaz na televiziji Z1 pošto je gledaoce pozvao da koriste ustaški pozdrav "Za dom spremni".

U JUTARNJEM PROGRAMU SE ČULO "ZA DOM SPREMNI": Hrvatska u šoku!

- U svakoj prilici pozdravite "Za dom spremni"’ pa da vidimo hoće li u Hrvatskoj porasti mržnja. Ako vas neko zaustavi i prigovori zbog tog pozdrava, recite da učestvujete u društvenom eksperimentu - pozvao je Marko novinare televizije Z1.

Ova televizija se izvinila gledaocima, ogradila od njegove izjave i saopštila da ne deli mišljenje i stavove Marka Jurića sa kojim je prekinuta daljnja saradnja.

- Z1 televizija s gnušanjem odbija da učestvuje u bilo kakvom istraživanju na način koji je objavio i najavio urednik i voditelj Marko Jurić, odgovoran za neprihvatljivi, neprofesionalan i gnusan sadržaj emisije, na koji Z1 televizija, na žalost nije mogla da utiče - saopšteno je iz ove televizije.

UEFA naredila zatvaranje Hajdukovog stadiona zbog Torcidinih povika "Ubij Srbina"?

U saopštenju se takođe navodi da se njegova emisija "Markov trg" više neće emitovati na programu te televizije.

Savet za elektronske medije pre manje od godinu dana oduzela je dozvolu na tri dana televiziji Z1 nakon što je Jurić u svojoj emisiji huškao protiv Srpske pravoslavne crkve.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA