• 3

U Tunisu uhapšena trojica pomagača, među njima i rođak napadača iz Berlina

Uhapšeni su njegov nećak i još dvojica rođaka. Iz tuniskog ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da su uhapšeni bili deo terorističke ćelije

  • 3

U Tunisu su uhapšen rođak Anisa Amrija (24), osmnjičenog za teroristički napad u Berlinu.

Faraž zatražio od EU da ukine slobodu kretanja: "Ako je muškarac koji je upucan u Milanu berlinski ubica, znači da je Šengenski prostor rizik"

Uhapšeni su njegov nećak i još dvojica rođaka. Iz tuniskog ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da su uhapšeni bili deo terorističke ćelije.

Amri je pobegao u Italiju, a tamo ga je usmrtila policija u toku rutinske kontrole, prenosi bbc.com.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa saopštilo je da su uhapšena trojica osumnjičenih da su pomagali u napadu islamiste Anisa Amrija na Božićni vašar u Berlinu u kojem je u ponedeljak ubijeno 12 i ranjeno više od 15 ljudi, a da je jedan od uhapšenih rođak Amrija, sa kojim je komunicirao putem društvenih mreža.

Rojters prenosi da spanske obaveštajne službe istražuju moguću povezanost putem interneta Amrija i jednog španskog državljanina, ministar unutrašnjih poslova Španije Huan Ignjacio Zoido izjavio je za državni radio da će policija i bezbednosne snage odlučiti o eventualnim hapšenjima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa ranije danas je saopštilo da su trojica osumnjičenih članovi "terorističke mreže povezane sa teroristom Anisom Amrijem".

Oni su uhapšeni u petak.

Islamska država objavila je juče snimak na kojem se Amri zaklinje na vernost lideru Islamske države Abu Bakiru al Bagdadiju. Na snimku se vidi kako Amri stojeći na pešačkom mostu u Berlinu sa slušalicama na ušima mobilnim telefonom snima sebe kako izgovara zakletvu na vernost Bagdadiju, prenosi "Bild".

Na Amrijevom selfi snimku se takođe čuje kako najavljuje svoj napad i kaže da želi da umre kao "mučenik".

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima