• 2

Božićna misa u Alepu u razrušenoj katedrali: Zasvetlela jelka prvi put posle pet godina (FOTO)

U skoro razrušenoj katedrali, koja se nalazi na mestu koje je dugo vremena bila "prva linija fronta" starog dela grada, sveštenici su se dočekujući Božić molili za mir

  • 2

Hrišćani u Alepu proslavili su u nedelju Božić uz ogromnu okićenu jelku, koja se zasvetlela prvi put u poslednjih pet godina.

Putin čestitao Asadu na pobedi u Alepu

Božić se slavi nakon što su snage predsednika Bašara el Asada prošle nedelje u potpunosti preuzele kontrolu nad tim gradom posle povlačenja pobunjenika.

Mnogi su ushićeni zbog te pobede, pozdravljajući "povratak mira u grad", navela je agencija Rojters koja je, međutim, ukazala i na patnje hiljade ljudi koji su morali da pobegnu iz oblasti Alepa koji su bili pod kontrolom pobunjenika i vreme provode u divljini na snegu.

POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Potpuno oslobodili Alepo od pobunjenika

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

Humanitarne grupe upozoravaju da su mnogi od tih civila u opasnosti i da ima dece koja su umrla od zime.

U skoro razrušenoj katedrali, koja se nalazi na mestu koje je dugo vremena bila "prva linija fronta" starog dela grada, sveštenici su se dočekujući Božić molili za mir.

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

PAKLENA 2016. GODINA: Terorizam u Evropi ubio 300 ljudi, Tramp novi predsednik SAD, krvoproliće u Siriji se nastavlja (FOTO)

To je bila prva ponoćna misa održana u poslednjih pet godina, a prisustvovalo joj je desetak vernika, kao i neki ruski vojnici, navodi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Stara

    Neka im bog pomogne i da im se vise ne ponovi.

  • Ivica

    Tužno gledati za svakog Hrišćanina

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima