Obišli smo studentske domove u Kosovskoj Mitrovici: Nismo očekivali da imaju ovako dobre sobe (VIDEO)

Ekipa Telegrafa nedavno je posetila Kosovsku Mitrovicu, pogledajte šta smo sve tamo videli

  • 5

Za Kosovsku Mitrovicu mnogi misle da ima teške uslove za život, da je život u severnom delu grada mnogo teži nego u južnom, kao i da je suživot Srba i Albanaca gotovo nemoguć.

 

Otkrivamo kakav je zaista život na Kosovu i Metohiji, intervju sa Aleksandrom Spirićem predsednikom opštine Kosovska Mitrovica (VIDEO)

 

Ekipa Telegrafa nedavno je posetila Kosovsku Mitrovicu, koja je univerzitetski grad, a tamo smo prvo zakoračili u studentske domove.

 

U okviru studentskog doma, studenti mogu da igraju bilijar, stoni tenis, razne video-igrice, što pokazuje da ne zaostaju za domovima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i sl.

 

To potvrđuju i studenti koji kažu da osim dobrih životnih uslova, imaju i kvalitetniju nastavu:

 

- Studiram elektrotehniku, i nas je na smeru 15, dok je na Beogradskom univerzitetu na mom smeru njih 400. Kod nas imam priliku da postavim pitanje profesoru, i sve što mi nije jasno da se razjasni. Oni uvek izlaze u susret studentima, dok na drugim univerzitetima to nije tako jednostavno, zbog brojnosti studenata - priča za Telegraf jedan od studenata.

 

 

Studenti, takođe, navode da imaju vremena za sve - za studiranje, za druženje, za zabavu.

 

Tako smo posle obilaska studentskog doma u Kosovskoj Mitrovici, obišli i ulicu koja je prepuna kafića i u kojoj studenti provode najviše slobodnog vremena.

 

Uveče je sve prepuno, muzika se čuje iz raznih lokala, nastupaju bendovi, organizuju se koncerti, tako da ništa ne ukazuje na to da u ovom gradu postoji etnička netrpeljivost.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristal

    26. decembar 2016 | 15:20

    Ee moji vi... U KM zive bolje nego pola Beograda. Razna primanja, pomoci + plata i na kraju izadje na nekih 100.000 mesecno. Pa vi vidite...

  • KiM

    26. decembar 2016 | 23:35

    Napisah pola komentara i onda.....mozda je bolje da se ne nastavljam. Ipak smo to samo mi SRBI, tj tzv Srbi. Svako dobro i pozdrav iz KM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA