• 34

TUŽILAŠTVO NIJE NAŠLO DOKAZE PROTIV BIVŠEG MINISTRA: Obustavljena istraga protiv Mlađana Dinkića

Obrazloženje za ovu odluku glasi da se "radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navodi tužilaštvo"

 • 34

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je danas istragu protiv bivšeg ministra Mlađana Dinkića, koja je pre dve godine bila pokrenuta zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
Pao Dinkićev "MUZIČKI DINAR": Ustavni sud Srbije ga proglasio nevažećim!

Tužilaštvo u saopštrnju precizira da je danas donelo naredbu o obustavi istrage protiv Dinkića koja se sprovodila zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja.
On je, navodno, zaključenjem sporazuma sa 13 poslovnih banaka kojima im je krajem 2002. godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije, odnosno Zavod za obračun iplaćanje i to službene prostorije sa kompletnom opremom.
To im je dao uz obavezu poslovnih banaka da na osnovu ovih sporazuma preuzmu u radni odnos određeni broj zaposlenih iz Narodne banke Jugoslavije-Zavoda za obračun i plaćanje.
Prema prikupljenim dokazima tokom istrage - saslušanja osumnjičenog, ispitivanja svedoka, pribavljenih isprava, sprovedenog veštačenja proizlazi da se u radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navodi tužilaštvo.
Rezultati sprovedene istrage ukazuju da je zaključenim sporazumima iznos izmakle dobiti u vidu neplaćene zakupnine od strane poslovnih banaka za korišćenje poslovnih prostora i opreme u vlasništvu tadašnje SRJ, manji od iznosa otpremnine propisane zakonom koju bi NBJ morala isplatiti zaposlenima koje su preuzele poslovne banke, a koji bi ostali neraspoređeni usled Zakonom o platnom prometu propisanog ukidanja Zavoda za obračun i plaćanje.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • amerika

  Pohapsili 30 policajaca zbog 1,5 miliona dinara, a ovaj opljckao stotine miliona evra I nikom nista, znaci u srbiji vazi pravilo, ako krades na stotine miliona evra, cist si, ako u dinare do 2 miliona, e onda si gotov...

  3
  0

  Podelite komentar

 • Zak

  Eno, ima klip na youtube.com kad je djoMla bio u hotelu Moskva na kafi, pa procenite sami... :)

  4
  0

  Podelite komentar

 • Ezra

  Nisu nasli ,bice pre da nisu ni trazili.

  11
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima