• 34

TUŽILAŠTVO NIJE NAŠLO DOKAZE PROTIV BIVŠEG MINISTRA: Obustavljena istraga protiv Mlađana Dinkića

Obrazloženje za ovu odluku glasi da se "radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navodi tužilaštvo"

 • 34

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je danas istragu protiv bivšeg ministra Mlađana Dinkića, koja je pre dve godine bila pokrenuta zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

 

Pao Dinkićev "MUZIČKI DINAR": Ustavni sud Srbije ga proglasio nevažećim!

 

Tužilaštvo u saopštrnju precizira da je danas donelo naredbu o obustavi istrage protiv Dinkića koja se sprovodila zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja.

 

On je, navodno, zaključenjem sporazuma sa 13 poslovnih banaka kojima im je krajem 2002. godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije, odnosno Zavod za obračun iplaćanje i to službene prostorije sa kompletnom opremom.

 

To im je dao uz obavezu poslovnih banaka da na osnovu ovih sporazuma preuzmu u radni odnos određeni broj zaposlenih iz Narodne banke Jugoslavije-Zavoda za obračun i plaćanje.

 

Prema prikupljenim dokazima tokom istrage - saslušanja osumnjičenog, ispitivanja svedoka, pribavljenih isprava, sprovedenog veštačenja proizlazi da se u radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navodi tužilaštvo.

 

Rezultati sprovedene istrage ukazuju da je zaključenim sporazumima iznos izmakle dobiti u vidu neplaćene zakupnine od strane poslovnih banaka za korišćenje poslovnih prostora i opreme u vlasništvu tadašnje SRJ, manji od iznosa otpremnine propisane zakonom koju bi NBJ morala isplatiti zaposlenima koje su preuzele poslovne banke, a koji bi ostali neraspoređeni usled Zakonom o platnom prometu propisanog ukidanja Zavoda za obračun i plaćanje.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Xyxy

  26. decembar 2016 | 14:44

  Naravno, nisu nasli dokaz, ali imaju protiv one zene dokaze komunalaca za macku, ili ona mucenica sto cuva prikljucak za vodu, za njih ima dokaza. Pitaju li se KOGA ce da pljackaju kada nas istrebe?!

  27
  4

  Podelite komentar

 • Sava

  26. decembar 2016 | 14:49

  Za to sto za nikoga u Srbiji nema dokaza, za to imamo bogatase tajkune i to jos u propaloj drzavi, gde niko nema sanse da se obogati na normalan nacin. Nece oni sami sebe da gone, a sudstvo je katastrofa stopili se sa njima.

  22
  2

  Podelite komentar

 • Drekavac

  26. decembar 2016 | 14:39

  Смешно. Све кловн до кловна. Срамота.

  21
  3

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA