• 2

"Prljavi Jevreji i Romi": Nacistički grafit sa kukastim krstovima osvanuo na vrtiću Ana Frank u Francuskoj (FOTO)

- Probudila sam se i videla ovo na svojoj maloj mirnoj školi u svom lepom mirnom susedstvu. Zaplakala sam.

  • 2

Rasističke poruke kojima se napadaju Jevreji, kao i kukasti krstovi, ispisani su na vrtiću “Ana Frank“ u predgrađu Pariza.

70 GODINA OD SMRTI ANE FRANK: Njen "Dnevnik" biće objavljen kao javno dobro u 2016. godini

Kako navodi "Raša tudej", francuski zvaničnici navode da su takvi potezi “gnusni“ i obećali su teške kazne za počinioce.

Nacistički simboli ispisani su uz Davidovu zvezdu pored koje je napisano “Juden verboten”, odnosno “Jevreji zabranjeni”, kao i “Sales juifs et Roms”, odnosno “prljavi Jevreji i Romi”.

Navodi se da su ti natpisi ispisani na kapiji i na poštanskom sandučetu vrtića “Ane Frank” u predgrađu Pariza, kao i da “drugi grafiti pozivaju na istrebljenje Jevreja”. Vrtić pohađa preko 100 dece starih između tri i šest godina.

Ana Frank je jevrejska devojčica koju su nacisti ubili u Aušvicu tokom Drugog svetskog rata. Njen dnevnik iz perioda skrivanja u Amsterdamu objavljen je posle rata i od tada je postao jedna od najčitanijih knjiga u istoriji.

Francuski mediji navode da su nacistički simobli najverovatnije ispisani na dan Božića, kao i da počinioci još nisu otkriveni. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa lica mesta.

- Probudila sam se i videla ovo na svojoj maloj mirnoj školi u svom lepom mirnom susedstvu. Zaplakala sam - napisala je na društvenim mrežama osoba koja je objavila fotografije.

Francuska ima najveću populaciju Jevreja u Evropu - gotovo 600.000 ljudi, piše “Tajms of Izrael”. Međutim, kako se navodi, prema poslednjim brojkama oko 8.000 ljudi preselilo se u Izrael tokom 2015. godine zbog antisemitizma.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Denis

    Oseca se da Mari Le Pen ima veliku podrsku

  • Doberman

    sad ocekujte da plate arapinu da se detonira medju hriscane u znak odmazde.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima