• 2

Novi Zakon o stanovanju određuje kada IZVRŠITELJI nikako ne smeju da vas isele!

Izvršitelji nemaju prava da vam zakucaju na vrata u određenim situacijama

 • 2

Po novom Zakonu o stanovanju izbacivanje iz stana ili kuće moguće je u nekoliko slučajeva. Međutim, ima onih momenata kada pristiglo rešenje o iseljenju ne treba da vas zabrine!
Ako živite u zgradi, više ništa neće biti isto! Usvojili su najvažniju odluku

Kako pišu beogradski mediji, u nedelju, ali i u dane državnih i verskih praznika, izvršitelji nemaju prava da vam zakucaju na vrata. Ruke su im vezane i pre izbora kao i neposredno pre početka i kraja školske godine. A na izvršenje može da utiče i vreme napolju, pa tako iseljenje ne može da se sprovodi ni pri nepovoljnim vremenskim prilikama.
Ovi uslovi određeni su Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, a pri tom, državni i drugi organi, kao i drugi subjekti koji su nadležni da učestvuju u sprovođenju iseljenja, dužni su da vode računa o prilikama u kojima se nalaze lica koja se iseljavaju i preseljavaju i da u dogovoru sa njima odrede način izvršenja koji će biti najmanje štetan po njihova prava i pravne interese.
Međutim, ukoliko se utvrdi da lice koje se iseljava i preseljava može samo sebi da obezbedi odgovarajući stan, bez podrške nadležnog organa, svi troškovi padaju na teret tog lica.
Po nedavno usvojenom zakonu, nehigijenska naselja mogu da se isele i radi očuvanja životne sredine. Iz naselja i objekata koji nisu izgrađeni po zakonu "iseljenje može da se sprovede kada je to neophodno i opravdano radi ostvarenja javnog interesa, kao i zaštite života i zdravlja ljudi i zaštite imovine".
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ATIMUS

  Mrtvo slovo na papiru i dalje otimacina ometanja rusenje pravnog poredka

  9
  1

  Podelite komentar

 • Vule

  Tako je skoro svugde u svetu. Zakoni su isti ili slicni.

  3
  4

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima