Rade iz GSP-a je heroj godine, ali nije jedini! Srbija je ponosna na ove dobričine! (FOTO) (VIDEO)

Srbija ima mnogo lepih stvari kojima može, i treba da se ponosi

  • 2

Iako se čini da su 2016. godinu obeležili nemiri u svetu, rat u Siriji, brojni teroristički napadi, američki predsednički izbori i Bregzit, Srbija ipak ima mnogo lepih stvari kojima može, i treba da se ponosi.

Video je ženu da prosi i uradio nešto najjače: Ko god da si, bravo, kralju! Srbija je ponosna! (VIDEO)

ŽENA KOJOJ JE POMOGAO BEOGRADSKI ROBIN HUD PONOVO BOSA: Prvi put sam ga videla, a on mi je dao patike! (VIDEO)

Rade iz gradskog autobusa koji je poklonio patike bosonogoj devojci oduševio je region, ali i svet, ali on nije jedini. Srbija ima još "tihih heroja" koji su nas sve ostavljali bez teksta ovih 12 meseci iza nas.

Printskrin: Youtube /Nov Kanal, RTS Printskrin: Youtube /Nov Kanal, RTS

HUMANIM GESTOM ODUŠEVIO SRBIJU: Heroj koji je poklonio patike prosjakinji se zove Rade - ovo je njegova priča

Lanac dobrote se nastavlja: Rade je beskućnici poklonio patike, a sad je i njemu ispunjen životni san! (FOTO)

Na sve njih smo ponosni, a oni zaslužuju da ih se setimo i da njihova imena ne zaboravimo!

Učenik četvrtog razreda Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu, Nemanja Miljković (18) isplivao je 19. januara, na Bogojavljenje sva 33 metra do časnog krsta i postao istinski junak bogojavljenskog nadmetanja u selu Varvarin iako nije pobedio!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BEZ LEVE PODLAKTICE PLIVAO ZA KRST: Nemanja Miljković je pravi heroj iako nije pobedio! (VIDEO)

Ovaj heroj rođen je bez leve podlaktice i nikada ranije nije plivao za časni krst, niti se kad kupao, a kamoli plivao u ledenoj vodi. Njegove priče prisetite se ovde.

Herojskim podvigom srpskog pilota Vladimira Vodopiveca (64) iz Beograda, koji je izveo skoro pa nemoguću misiju kada je prizemljio avion sa 74 putnika i članova posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji, ponosi se i njegova porodica.

(FOTO) (VIDEO) MOJ VLADIMIR JE MOJ PONOS: Ispovest majke srpskog pilota i heroja kojeg slavi ceo svet!

A najviše majka Nadežda (87), inače prevodilac sa francuskog jezika, koja stanuje u strogom centru grada. Osim nje, inače, ovaj Srbin ima ćerku i sina, kao i bivšu suprugu. Ove priče prisetite se ovde.

(VIDEO) OVAJ MOMAK JE PRAVI SRPSKI HEROJ: Pogledajte zašto je zaslužio sve najbolje u životu!

A, sećate li se Alekse, koji pomaže starim ljudima koji su slabo pokretni i kupuje im hranu, zakazuje preglede kod lekara i kupuje lekove? Priču o njemu možete videti ovde.

Miloš Veličković (26) je u februaru takođe oduševio celu Srbiju, zbog svog poštenog čina – kada je kao radnik benzinske pumpe kod Paraćina, na auto-putu Beograd-Niš, svešteniku vratio neverovatnih 5.500 evra koje je on izgubio!

Foto: Facebook/Milos Velickovic Foto: Facebook/Milos Velickovic

OVO JE MILOŠ, HEROJ O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: I patrijarh Irinej je čuo da sam SVEŠTENIKU vratio 5.500 evra koje je izgubio!

Naime, nakon što su natočili gorivo, sveštenik iz Poljske u pratnji drugog lica, put su nastavili ka Beogradu, gde je trebalo da predaju humanitarnu pomoć izbeglicama i sveštenstvu Paraćina. Ovu divnu priču pročitajte ovde.

Heroj sa Košara Novica Spasić (37) iz Bojnika, čija je ispovest uzdrmala Srbiju, dobio je obećanje da će dobiti preko potrebnu očnu protezu od čoveka koji je kao dečak preživeo hrvatsku “Oluju”!

Printskrin: TV Prva Printskrin: TV Prva

REAKCIJA ZA DIVLJENJE: Heroju sa Košara pomaže heroj "Oluje"

Ovaj sada uspešan poslovni čovek iz Beograda, rodom iz Vukovara, javio se i rekao da će Novici kupiti protezu. Zahtevao je anonimnost iako su njegove dečje suze u izbegličkoj koloni pored traktora svojevremeno ovekovečile televizijske kamere. Prisetite se ove priče ovde.

Miloš Vujić (25) iz Užica verovatno je najveći heroj u gradu na Đetinji, gde je u avgustu napravio podvig života kako bi spasio devojčicu.

Foto: Facebook/Miloš Vujić Foto: Facebook/Miloš Vujić

OVO JE HEROJ MILOŠ, O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: Bacio se pod točkove kamiona da spase devojčicu! (FOTO)

On je, u povratku kući ugledao devojčicu staru tri-četiri godine koja se iznenada otrgla iz očevih ruku i istrčala na ulicu. Da drama bude veća, u susret joj je išao kamion i verovatno bi se priča završila tragično da hrabri mladić nije jurnuo prema njoj, bacio se pod točkove vozila, zgrabio dete i zajedno sa njom se otkotrljao metar dalje.

Prisetite se ovog nesvakidašnjeg događaja ovde.

BEOGRADSKI HEROJ: Spasio dete zadržavši banderu koja je padala i sam zadobio povrede!

U septembru je još jedan nesvakidašnji događaj okupio stanare Vranjske ulice, ali i učenike O.Š. "Jelena Ćetković" kada su videli razlupan parkiran automobil, ali i povređenog muškarca koji je zadržao banderu u padu, kako ne bi povredila i dete. Celu priču vidite ovde.

I još jedna priča, ovog puta sa tužnim krajem potresla je Srbiju.

Foto: Facebook/Хаџи Владан Белчевић Foto: Facebook/Хаџи Владан Белчевић

Srbin Vladimir Stanimirović, dobrovoljac u armiji DNR – a, poginuo je 13. oktobra kod mesta Kominternova u Ukrajini. Stanimirović je poginuo od dejstva ukrajinske artiljerije koja je prekršila primirje, a pored njega nastradao je i njegov komandir, dobrovoljac iz Rusije.

Srbin Vladimir Stanimirović poginuo braneći Rusiju u ratu u Ukrajini!

Vladimir Stanimirović je u Novorusiju došao u septembru 2014. godine. Tamo je zasnovao i porodicu sa ženom Ruskinjom, a pre godinu i po dana dobio je i sina.

Prema rečima njegovih saboraca, Stanimirovića su nakon što je dobio bebu ubeđivali da napusti front ali je on želeo da nastavi da se bori sve dok ukrajinske fašističke armade prete građanima Donbasa. Javnost u Srbiji do sada nije ni znala za njega, on je bio diskretni heroj iz Srbije visoko poštovan kako od srpskih dobrovoljaca u DNR – u tako i lokalnih vojnika i oficira. Celu priču vidite ovde.

Naravno, mi smo za vas odabrali samo neke događaje koji su obeležili 2016. godinu. Ima ih još mnogo, a vi sve ove priče možete potražiti ovde.

Koja je priča na vas ostavila najjači utisak? Pišite nam u komentarima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA