≫ 

Nikola Peković se oglasio povodom kupovine vile Slobodana Miloševića!

'To je moja lična poslovna i privatna odlika. Ja sam svoj novac zaradio pošteno u košarci, u inostranstvu, a investiram ga u Srbiji' - kaže Peković za beogradske medije

  • 18

Vilu u Tolstojevoj 33 koja je nekada pripadala predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću i njegovoj supruzi Miri Marković, kupio je Nikola Peković, predsednik KK Partizan.

Peković (nije) odgovorio Čoviću: Ja sam fokusiran na Partizan, drugi neka pričaju šta žele

- Meni smeta to mešanje stvari, mada ima dosta ljudi koji se bave tuđim životima i stvarima. Ali, navikao sam se i ne odgovaram na sve što se piše o meni i mom privatnom životu - ispričao je Peković.

Vila Slobodana Miloševića prodata je za dva miliona evra, a u početku je za istu traženo čak pet, nekadašnjeg predsednika svojevremeno je koštala tek 2.000 maraka!

Ovo velelepno imanje je pre Drugog svetskog rata pripadalo izdavaču Geci Konu, koji je sa porodicom streljan u jesen 1941. godine.

Nikola Peković kupio vilu Slobodana Miloševića!

Po završetku rata imanje je oduzeto i nacionalizovano, a početkom sedamdesetih godina stanovnik Tolstojeve 33 postao je Jovan Veselinov, nekadašnji visoki funkcioner Saveza komunista Jugoslavije. U vili je živeo sve do smrti, 1982. godine, a potom je u njoj boravio njegov sin.

Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF, Google Street View Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF, Google Street View

Kada je doneta odluka da se u vilu useli Milošević, vlasniku je pripao deo kuće književnika Rodoljuba Čolakovića, a Miloševići su vilu nadgradili i dozidali.

SRBIJA JE U STRAHU OD TAJNI KOJE KRIJE SLOBINA VILA NA DEDINJU! Milošević je kupio za 2.000 maraka, a sada je NEPROCENJIVA!

Milošević je 1991. Skupštini Beograda podneo zahtev za otkup objekta, kada je vrednost vile procenjena na 7.381.502 tadašnjih dinara, a rok otplate bio je 38.5 godina. U to vreme, zbog inflacije, suma se svela na oko 2.000 nemačkih maraka.

U vili niko od Miloševića ne živi još od februara 2003. godine, kada je Mira Marković otišla u Moskvu. Od tada je bezuspešno pokušavala da proda vilu.Objekat je tako izdavan za stanovanje, a jedan od zakupaca bio je i Joca Amsterdam, koji je 2010. osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. On je godinu pre toga, u toj vili i uhapšen.

Inače, Peković se druži sa bratom Darka Šarića.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasuolo

    28. decembar 2016 | 09:53

    A kakve veze ima poslednja recenica sa celim predjasnjim tekstom...sta vas ili bilo koga briga sa kim se on druzi...

  • Samo tetki da odnesem lek

    28. decembar 2016 | 10:47

    Svaki sportista koji je posteno zaradio novac svojim trudom i znojem moze da kupi i zgradu skupstine, ako je na prodaju

  • Koska

    28. decembar 2016 | 10:12

    Vlasnik Kon streljan sa porodicom. Kome je onda vila nacionalizovana? Ko je vlasnik koji je dobio deo kuće Rodoljuba Čolakovića? Bože- svašta ko na vašaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA