≫ 

Dom Jevrema Grujića biće otvoren od 1. januara tokom manifestacije Ulica otvorenog srca

Ukoliko želite da čujete neispričane priče o tradiciji i običajima u beogradskim gradskim kućama s kraja 19. veka, praznici su pravo vreme za to

  • 0

Dom Jevrema Grujića će se po drugi put pridružiti i biti otvoren tokom manifestacije Ulica otvorenog srca koja se tradicionalno održava 1. januara u Svetogorskoj ulici.

BEOGRAD VEĆ OD SUTRA POSTAJE PRAZNIČNI: Ovde sve možete da uživate za "dž" i doživite pravu čaroliju!

Ovaj jedinstveni muzej umetnosti, istorije i diplomatije, čuva umetničku kolekciju skupljanu tokom dva ipo veka.

Svi naši sugrađani i strani turisti koji posećuju Beograd za vreme praznika moći će da vide jedninstvenu umetničku kolekciju koju čine dela najznačajnijih srpskih slikara: Paje Jovanovića, Uroša Predića, Steve Todorovića, Uroša Knežević, Zore Petrović.

To su skulpture, stilski nameštaj, oružje iz I i II srpskog ustanka, umetnički predmeti, kraljevski pokloni i to sve u ambijentu gradske vile s kraja 19. veka.

OTVORENA BISERNA SOBA: Porodica i dalje krije tajnu izrade čuvenog ohriskog bisera (FOTO) (VIDEO)

Foto: domjevremagrujica.com Foto: domjevremagrujica.com

Specijalno za ovu priliku svi posetioci će moći da probaju čuvenu tortu kraljice Natalije uz šoljicu kafe ili čaja u salonima u kojima su se nekada održavali čuveniji novogodišnji balovi.

Premijerno će biti prikazan portret Slavka i Mejbl Grujić, koji je specijalno izrađen za proslavu 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švajcarske, kao i restaurirana remek dela Uroša Kneževića i čuvena italijanska ikona s kraja 17. veka.

Ukoliko želite da čujete neispričane priče o tradiciji i običajima u beogradskim gradskim kućama s kraja 19. veka, praznici su pravo vreme za to.

Foto: domjevremagrujica.com Foto: domjevremagrujica.com

Dom Jevrema Grujića će biti otvoren za posete 1. januara od 11 do 17 časova. Vođene ture biće organizovane na svakih pola sata.

(Telegraf.rs/b92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA