≫ 

Danas slavimo sveca, zbog koga jednu važnu stvar morate da obučete DECI!

Danilo je postao poznat po tumačenju snova i uspeo je da postane jedna od najznačajnijih ličnosti u tamošnjem kraljevstvu

  • 2

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Danila, starozavetnog proroka čije ime u prevodu znači "Sudio mu bog". Prema knjizi o Danilu, ovaj svetitelj je kao dete zajedno sa još tri mladića odveden u ropstvo u Vavilon gde su mu nadenuli ime Baltazar. Ipak, Danilo nije zaboravio svoje jevrejske korene i kulturni identitet.

Vernici slave jednog od NAJVEĆIH SVETSKIH PROROKA kome je BOG čuvao život

U Vavilonu, Danilo je postao poznat po tumačenju snova i uspeo je da postane jedna od najznačajnijih ličnosti u tamošnjem kraljevstvu.

Zbog svoje vere ovah prorok je bio proganjan unutar svoje nove domovine.

carapice

Njegova tri prijatelja su bila bačena u užarenu peć zbog odbijanja da se poklone vavilonskom kralju Nabukodonosoru kao bogu, ali su na čudesan način spašeni.

I Danilo je bio bačen u lavovsku pećinu iz istih razloga, ali je on čudom spašen, nakon čega je kralj izdao dekret o poštovanju "Danilovog boga".

I MUSLIMANI VOLE ISUSA: Ovih 6 stvari sigurno niste znali o Hristu u islamu

U Srbiji se nekada verovalo da je ovaj dan dobar za gatanje, proricanje i gledanje budućnosti.

U nekim krajevima stariji ljudi i danas znaju da noćas treba gledati u nebo i tražiti zvezde. Ako ih ima, narodna godina će biti rodna. Ako je oblačno i tmurno, čeka nas sušna 2017. godina.

Postoji verovanje da praznik Svetog proroka Danila treba deci obući nešto novo od odeće pa makar to bile i čarapice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA