≫ 

Gotov sastanak Karića i patrijarha Irineja: Niče Teslagrad na Adi Ciganliji (VIDEO) (SELFI FOTO)

Bogoljub Karić vratio se danas u Srbiju posle 11 godina izgnanstva. On je iz Moskve stigao na beogradski aerodrom privatnim avionom

Vlasnik "BK grupe" Bogoljub Karić danas je sleteo u Srbiju, kao slobodan čovek, na svadbu svoje ćerke Danice.

Karićev avion sleteo je nešto pre 14 časova, a pre njegovog pojavljivanja počela je ceremonija dočeka. I Bogoljubuvu majku doveli su u zgradu aerodroma.

Bogoljub Karić je na svom Fejsbuku pustio snimak uživo, pa su gledaoci mogli da čuju prvo obraćanje narodu Srbije, pre onog zvaničnog koje se očekuje na aerodromu.

Tom prilikom rekao je kako je neverovatno uzbuđen i srećan, i da govori sve ono što oseća i što mu leži na duši.

Tokom pasoške kontrole, njegova supruga Milanka izjavila je kako je toliko izbuđena zbog svega, da ne može da priča.

Izašao je sa raširenim rukama, pozdravivši masu koja je skandirala i aplaudiraza uzvikujući "Bogoljub" i "Sreto". Bogoljub Karić nije mogao da zadrži suze.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Moram malo vode da popijem, ovo nije ni malo lako - rekao je Karić obrativši se velikom broju okupljenih.

Potom je nazdravio šljivovicom sa svima.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Objasnio je kako je sa njim tu danas porodični sveštenik, jer niko ne poznaje bolje celu porodicu od sveštenika.

- Želim svima da se zahvalim na dolasku, posle 11 godina smo tu. Nije bilo lako - govorio je Karić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Karić zagrmeo iz autobusa: Terali su Obrenovića, Pašića, Karića... To je srpska tragedija! (VIDEO)

Objasnio je i kako su se oni u Rusiji fino snašli, kako su i gradili i radili, ali da im je najlepše u Srbiji, jer takve zemlje, kako je istakao nema nigde na svetu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Mi umemo sve, niko od nas ne ume bolje. Dokazali smo da možemo sve. Moja ideja, moja želja je da Srbija radi. Bogoljub Karić zna kako da zaposli! Danas 30.000 ljudi radi u BK grupi - pričao je Karić.

Pošto je dobio glavicu srpske salate na poklon, rekao je kako mu u Rusiji nije nedostajala srpska salata, jer je on nju sam sadio u svom dvorištu. Kako uvek voli da istakne, to je "Bogoljubova salata".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Na pitanje da li ulazi u politiku, rekao je da se ne brine niko, da neće. Prema njegovim rečima, svi su ga zvali da ga pitaju da li će se kandidovati za predsednika, ali je rekao kako ne bi trebalo da brinu, da neće, jer je njemu najveći cilj da uposli Srbiju.

Planira da pokrene jedan štampani medij, i da povrati BK televiziju.

A potom je počeo novinarima da deli babuške, koje im je doneo na poklon.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Za kraj ovog svečanog obraćanja otvorio je šampanjac, zahvalio se supruzi Milanki na podršci i snazi koju mu je davala da opstane i ostane jak, i zapevao "Mnogaja ljeta".

Predsednika Vlade nikada nije čuo, nije se sreo sa njim, već ga je, kako kaže, video samo na televiziji. Dodao je kako predsednik Vlade zna gde je on, pa ako želi, uvek može da ga pozove.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ne tražim ništa, ali očekujem da vlast bude revnosta i poštuje zakone.

Potom se sa aerodroma uputio ka Patrijaršiji.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Po dolasku pred Patrijaršiju rekao je:

- Vratio bih se da bih gradio i zaposlio ljude, a za to je neophodan blagoslov patrijarha Irineja. Moram da vam kažem da sam razočaran kako izgleda Beograd, putevi su ostali isti, ovo je bre jedno sivilo. Fasade su bar mogli da okreče za sve ove godine koliko me nije bilo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zahvaljujem se Patrijarhu Irineju jer se sve vreme molio za porodicu Karić. Tražio sam od njega i dobio blagoslov da počnemo da gradimo Teslagrad od 2 miliona kvadrata. Napravićemo ga na Makišu i to će biti jedno ćudo svetsko. Moja želja je da napravimo naučni centar gde će raditi srpska deca i naučnici, da vratimo sve one koji su otišli - rekao je Karić po završetku sastanka sa patrijarhom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Rekao sam patrijarhu da želim da obnovim Pećku Patrijaršiju i on je presrećan. Planiram da gradim još 40 godina, kako bih srpskom narodu nešto ostavio. Zato što je srpski narod vredan i radan, samo mu treba prilika da se dokaže. Ako se sad i Vlada Srbije smiluje i da mi odobrenje, ja ću početi - dodao je.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Karić je rekao i da se vratio u Srbiju tek nakon što je svojim radnicima isplatio 13. platu i da on mora svaki dan da obezbedi milion i po evra za plate.

Specijalni sud naložio je 26. decembra ove godine ukidanje poternice za Karićem. Iako nije želeo doček na aerodromu, tamo su članovi njegove porodice, prijatelji, građani i predstavnici medija.

OGLASIO SE I KARIĆ: Pravda spora, ali dostižna, posle 20 godina. Idemo sad da gradimo Srbiju!

Bogoljubov let kasnio je  zbog vremenskih neprilika. Sletanje je pomerano sa 13.30 na očekuje oko 13.45 sati.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dok odbrojavaju poslednje minute do planiranog sletanja, ushićenje i radost članova porodice Karić bili su sve veći.

Po sletanju, Bogoljub Karić će se obratiti prisutnima, a nakon toga će posetiti Patrijaršiju.

Bogoljubovu majku Danicu (98) takođe su doveli na aerodrom i ona sedi u jednom automobilu ispred zgrade. Ona se inače zamonašila u manastiru Pećka patrijaršija 2011. godine.

Na aerodromu se pojavio i predstavnik Srpske pravoslavne crkve. Pop je došao da bi blagoslovio Bogoljubov povratak u Srbiju.

Koliko se trenutno može zapaziti, Karić će biti dočekan po tradicionalnim srpskim običajima - uz slatko, vodu, pogaču i so, kao i sa srpskom zastavom.

Fotografijom iz privatnog aviona pohvalio se Bogoljubov sin Bojan Karić na društvenim mrežama. Pored Bojana, njemu se put domovine pridružio i brat Sreten, ali i ostali članovi brojne porodice Karić, koji su iskoristili priliku da trenutak poletanja iz Minska zabeleže i kamerom.

A photo posted by Bojan Karic (@bojankaric) on

Očekuje se da će biznismen na aerodrom "Nikola Tesla" stići uskoro. Tamo ga već čekaju članovi njegove porodice, prijatelji, poštovaoci i predstavnici medija. Među građanima koji su došli da ga dočekaju na aerodromu bilo je i onih koji su odlučili da mu donesu simbolično - glavice zelene salate. Svoje ushićenje zbog povratka u zemlju, podelio je sa svima kratkim videom na instagramu.

  A video posted by BK Group (@karic_bk_group) on

Karić smatra logičnim odluke Specijalnog suda i Tužilaštva za organizovani kriminal o ukidanju rešenja o pritvoru i poternice za njim nakon obustave istrage.

Bogoljub Karić je otišao iz Srbije, i to u trenutku kada su počela saslušanja za utaju poreza.

Prema navodima tužilaštva, istraga je vođena zbog sumnje da su od aprila 1994. godine do februara 1997. godine, tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije "Srbija BK PTT doo - Mobtel" i unošenja osnivačkog kapitala, Bogoljub Karić i preduzeće "BK trejd Inc", suosnivaču "Mobtela", prisvojili 21.980.551 američkih dolara od razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

Pogledajte video o Bogoljubu Kariću:

Ako i vi čekate Bogoljuba na aerodromu, budite naš reporter, pošaljite nam svoje fotografije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    30. decembar 2016 | 13:19

    Pravda za Sarica

  • Ana

    30. decembar 2016 | 12:54

    Da li ovaj narod ima kratku pamet ili kratko secanje?Dobrodoslica i podrska lopovu?Kredit za Kosovo pa ostale prevare!!!Da parafraziram Milovana Glisica-sve je to narod pozlatio

  • Sss

    30. decembar 2016 | 12:56

    Platio Vucicu i nema istrage, e moja Srbijo svi te pljackaju i niko ne odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA