• 9

Porodica Gojak sa petoro dece živela je sedam godina u bungalovima bez struje i vode, a sada su dobili svoj krov nad glavom (FOTO)

Odbornici "Pokreta“ godinama pomažu sirotinji u nevolji, porodicama sa više dece i bolesnim starijim članovima, koje su bez redovnih prihoda

Paraćin će u 2017. godini popraviti ili kupiti kuće za desetak siromašnih porodica. Dom za porodicu Gojak sa petoro dece je samo početak.
Mitar je krenuo za Sarajevo da kupi lekove za bolesnu majku. Na pola puta nije mogao dalje, i tada je počela njegova drama!

Opština je izmenila odluku o socijalnoj zaštiti, što će omogućiti popravku ili kupovinu kuća za porodice koje žive u stambenim uslovima ispod svakog dostojanstva
Verica, Aleksandar, Uroš, Milica i Milena deca su Slobodana i Violete Gojak, porodice u stanju socijalne potrebe koja je nakon sedam godina života u bungalovu, bez struje i vode, konačno dobila sopstvenu kuću.
I to ne bilo kakvu već u dva nivoa, od 120 kvadrata, na 9 ari placa u selu Striža kod Paraćina.
Dom za Gojakove kupljen je i potpun renoviran zajedničkim sredstvima humanitarne organizacije "Mali svet“ i opštine Paraćin, uz veliku podršku i ogromno zalaganje Udruženja građana "Pokret za selo i grad“.
Oni su se potrudili da na kući urade izolaciju, fasadu, renoviraju krov, postave laminat i pločice gde treba, nabave osnovni nameštaj...
I dok odrasla i mlađa deca sada konačno mogu da uživaju u blagodetima struje i kupatila, čelni čovek opštine Saša Paunović najavio je danas, nakon obilaska porodice koju su skućili, da će Paraćin u 2017. godini pomoći desetak porodica da reši svoje stambene probleme.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


- Posle nekoliko sprovedenih akcija na inicijativu odborničke grupe "Pokret za selo i grad“ u kojima je više porodica dobilo pristojnije uslove za život koji su do tada bili ispod svakog dostojanstva, izmenili smo opštinsku odluku o socijalnoj zaštiti i od naredne godine imaćemo mogućnost da pomognemo građanima da srede svoje stambene uslove - rekao je Paunović.
- To ćemo raditi tako što ćemo popraviti njihove kuće ili ćemo im pomoći da uz neko sopstveno učešće kupe objekat – kazao je Paunović, ističući da je to potpuno novi vid pomoći koji će se realizovati preko Centra za socijalni rad, a opština će raspisati konkurs na koji se stambeno ugrožene porodice mogu da jave.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Odbornici "Pokreta“ godinama pomažu sirotinji u nevolji, porodicama sa više dece i bolesnim starijim članovima, koje su bez redovnih prihoda.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Oni su se odricali svojih odborničkih dodataka i pozivali druge donatore da pomognu pa su tako samo ovog leta adaptirali tri ruinirane kuće, za porodice Marković, Stefanović i Damljanović. Bojan Stojčić, jedan od odbornika, ističe da je njihov humani cilj, sada kad se i opština zvanično priključila, ispunjen.
Od naredne godine izmenom odluke o socijalnoj zaštiti takve akcije posle sprovedene formalne procedure moći će da računaju i na sredstva iz budžeta.
(Z.R.P.)
 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Andjelija

  @Srecnu Novu godinu porodici Gojak! Neka su Vam zdrava, vesela, srecna, zadovoljna i uspesna! Svim dobrim i plemenitim ljudima, koji su im pomogli , veliko postovanje i divljenje, da u ovoj zemlji SEBICNIH, BESKRUPULOZNIH I JADNIH "DEMOGRAFSKIH STRUCNJAKA ", jos ima Vas koji ne brojite decu na prste i ne okrecete glavu od onih, koji imaju NAJVECE BOGATSTVO NA SVETU! SRECNA I USPESNA NOVA GODINA SVIM LJUDIMA VELIKOG SRCA!

  13
  1

  Podelite komentar

 • Kunda

  Ja se izvinjavam ali ovo nije normalno kad čovek zna da nema sta ce mu 5 deteta kod nas u srbiju i dalje svugde isto nije mi jasno zaso prave decu kad znaju da nemaju pa onda traze da ih narod zali ( samo da se zna i ja imam 5 dece ali ja sam stvorio sve za moju decu a ne da trazim neko da me zali)

  39
  34

  Podelite komentar

 • Zašto pravite još veću bedu od dece...

  Najbolje da je napravio još petoro....

  23
  23

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima