• 0

Pojačan saobraćaj: Evo gde su najveće gužve večeras

Zbog najavljenih niskih temperatura u večernjim i jutarnjim časovima, moguća je pojava poledice

  • 0

Kao i svake godine pred i za novogodišnju noć osetno je pojačan saobraćaj, a najviše na najfrekventnijim putnim pravcima poput auto-puteva i glavnih magistralnih puteva, navodi se u izveštaju AMSS.

SNEŽNA OLUJA STIŽE U HRVATSKU ZA PRAZNIKE: Jadranu prete jaki udari i bura, da li ovo nevreme ide ka Srbiji?

Svi prilazi ka zimskim turističkim centrima ka Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Goču, Staroj Planini i Divčibarama su prohodni.

Snega ima do 5 cm pri čemu je saobraćaj usporen. Zbog najavljenih niskih temperatura u večernjim i jutarnjim časovima, moguća je pojava poledice, obavezno koristite zimske pneumatike, prilagodite brzinu kretanja uslovima na putu i poštujte ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, pri čemu su zadržavanja do 5 min.

Prema izveštaju Auto-moto saveza Srbije neprohodni su sledeći putni pravci: Šabac-Volujac- Zavlaka -Banja Badanja -Krupanj -Gračanica; Pričević-Pecka;  Sjenica -Krajnoviće -Bare -Vrbnica - državna granica sa CG (Kumanica); Sjenica - Raždaginja - Bućevo - Karakujića Bunari - Suvi Do - Leskova - Tutin.

AUTOMOBILI IDU ZAVEJANOM ULICOM

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima savetujemo korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Đala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.

U danima intenzivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima