BUKTI POŽAR KOD SPLITA: Panika da se se ne aktiviraju zaostale mine iz rata

Dojavu o požaru vatrogasci su primili jutros oko dva sata, a trenutno ih je na obuzdavanju vatrene stihije angažovano više od 20

  • 5

U ponedeljak u ranim jutarnjim časovima buknuo je požar iznad Žrnovnice, istočno od Splita, širi se u pravcu naselja u Žrnovnici i Korešnici, ali vatrogasci na terenu raspoređeni su i spremni da štite kuće od vatrene stihije, ako bude bilo potrebno.

BESNI BURA NA JADRANU: Oluja u Hrvatskoj ruši stabla, požari divljaju, vetar duva 150 km/h (FOTO)

Vatrena stihija bukti na nepristupačnom terenu na kom se nalaze mine zaostale iz rata u Jugoslaviji, te se u njeno gašenje ne mogu uključiti kanaderi zbog opasnosti od mina, rekli su žrnovnički vatrogasci.

Požar je zahvatio desetak hektara borove šume i niskog rastinja, ali vetar razbuktava vatru i širi je u smeru naselja Žrnovnica i Kamešnica. Vatrogasci su spremni da se suoče sa vatrenom stihijom na tim mestima.

Dojavu o požaru vatrogasci su primili jutros oko dva sata, a trenutno ih je na obuzdavanju vatrene stihije angažovano više od 20, s osam vatrogasnih vozila.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA